Skip to main content

«Όχι» εισαγγελέα στο αίτημα αποφυλάκισης Λεμούσια

Απορρίφθηκε από τον εισαγγελέα το αίτημα αποφυλάκισης του πρώην γγ του δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω προβλημάτων υγείας.

του Βασίλη Παπαναστασούλη

Απέρριψε ο εισαγγελέας του αίτημα που υπέβαλε ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Λεμούσιας, για να αποφυλακιστεί, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Σημειώνεται πως ο Β.Λεμούσιας εκτίει ποινή φυλάκισης 4 ετών για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο πρώην γγ του δήμου Θεσσαλονίκης εισήχθη στη φυλακή στις 10 Ιουνίου του 2011 και τις 6 Ιουνίου του τρέχοντος έτους θα έχει εκτίσει την ποινή του.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Λεμούσια κλήθηκε ο καρδιολόγος Νικόλαος Μπανάβας, ο οποίος τον παρακολουθεί εδώ και 20 χρόνια. Ακόμη, προσκομίστηκε γνωμάτευση του γιατρού των φυλακών, που δείχνει ότι κρατούμενος πάσχει από κατάθλιψη.

Κατά την εξέτασή του ο κ. Μπανάβας ανέφερε πως τα προβλήματα υγείας του κ. Λεμούσια άρχισαν πριν από 20 χρόνια, και λειτουργούσε καλά μέχρι την φυλάκισή του. «Είχε ήδη σοβαρά προβλήματα, και το 2011, μετά την προφυλάκισή του, παρουσίασε συμπτώματα εμφράγματος και ακολούθηκε αγωγή. Οι συνθήκες στις φυλακές δεν είναι καλές για τέτοιου είδους προβλήματα υγείας», τόνισε, χαρακτηρίζοντας ωρολογιακή βόμβα την κατάσταση της υγείας του κ. Λεμούσια. «Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να υποστεί έμφραγμα και να πεθάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην γγ του δήμου Θεσσαλονίκης, τόνισε πως «γεννήθηκα το 1962, αλλά γέρασα πριν την ώρα μου. Βρίσκομαι άδικα στη φυλακή και δεν θέλω να πεθάνω μέσα σε αυτή».

Όπως είπε, δεν υπάρχει νοσοκόμος και ο ίδιος, σε αρκετές περιπτώσεις παραμένει ξαπλωμένος για ώρες στο κρεβάτι του για να περάσει ο πόνος. «Υπάρχει γιατρός στις φυλακές, αλλά δίνεις χαρτάκι το βράδυ και εξετάζεσαι το πρωί. Παίρνω μόνος μου τα φάρμακά μου. Ο πρώην δήμαρχος, με τον οποίο μοιραζόμαστε το ίδιο κελί, μου λέει ότι θα “πάω” από πνευμονικό οίδημα».

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας, Ευάγγελος Μιχαήλος, είπε ότι τα προβλήματα υγείας του κ. Λεμούσια περιγράφονται διηγηματικά, χωρίς να υπάρχουν ιατρικά στοιχεία. Πρότεινε να αποσυρθεί η αίτηση αποφυλάκισής του, γιατί, όπως υποστήριξε, μπορεί να αντιμετωπιστεί και μέσα στη φυλακή η κατάσταση της υγείας του.

ZENITH