Skip to main content

«Όχι» Λαφαζάνη στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ

Δεν θα πουλήσουμε τη ΔΕΠΑ σε κανέναν, ανεξαρτήτως του ποιος είναι ο ενδιαφερόμενος, τόνισε στο Reuters ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ξεκάθαρο «όχι» σε οποιαδήποτε σκέψη πώλησης της ΔΕΠΑ είπε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ. Δεν θα την πουλήσουμε σε κανέναν, ανεξαρτήτως του ποιος είναι ο ενδιαφερόμενος», τόνισε ο υπουργός στο Reuters.

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε και στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, σημειώνοντας πως «είμαστε απόλυτα ενάντιοι και θα εξετάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν η κυβέρνηση θα μπλοκάρει την επένδυση.

Ο ίδιος εμφανίστηκε περισσότερο διαλλακτικός σε ό,τι αφορά την πώληση του ΔΕΣΦΑ στο Αζερμπαϊτζάν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα αναμένει την απόφαση της Κομισιόν, για το κατά πόσο η πώληση αντίκειται ή όχι στους κανόνες για τον υγιή ανταγωνισμό. «Θα περιμένουμε τις αποφάσεις της Κομισιόν και θα αποφασίσουμε τις δικές μας κινήσεις», υποστήριξε.

ZENITH