Skip to main content

«Όχι» στη λιτότητα είπαν Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες

«Ανάσα αξιοπρέπειας» ζητούν εκατοντάδες άτομα που συγκεντρώθηκαν στις πλατείες των ελληνικών πόλεων. Συγκεντρώσεις σε Μελβούρνη, Βερολίνο, Παρίσι, Ρώμη και Βρυξέλλες.

«Όχι» στην λιτότητα είπαν οι Έλληνες πολίτες, ζητώντας «ανάσα αξιοπρέπειας». Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, στον Λευκό Πύργο και στις πλατείες των μεγάλων πόλεων, ως συμπαράσταση στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης.

Image
«Όχι» στη λιτότητα είπαν Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες

Αντίστοιχες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τις πολιτικές λιτότητας και στήριξης των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης διοργανώθηκαν σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, όπως το Βερολίνο, το Παρίσι, η Ρώμη, οι Βρυξέλλες, το Λονδίνο και η Λευκωσία.

Image
«Όχι» στη λιτότητα είπαν Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες

Image
«Όχι» στη λιτότητα είπαν Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες

«Είμαστε όλοι Έλληνες» είπαν στη Μελβούρνη

Το αδιαχώρητο από ομογενείς δημιουργήθηκε το Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Μελβούρνης, στο Ελληνικό Φεστιβάλ της Lonsdale Street, εκδήλωση που, εκτός των άλλων, είχε σαν θέμα της και την έκφραση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό.

«Στηρίζουμε τα αδέλφια μας στην Ελλάδα, στην προσπάθειά τους να διαπραγματευτούν μια δικαιότερη συμφωνία για το χρέος. Τους συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα σ' αυτή την προσπάθεια τους» δήλωσε στην ομιλία του κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Ο αρχηγός της ομοσπονδιακής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπιλ Σόρτεν σημείωσε μεταξύ άλλων πως «απόψε είμαστε όλοι Έλληνες» και ζήτησε μια πιο δίκαιη αντιμετώπιση της Ελλάδας.
«Όχι μόνο απόψε, αλλά πάντα είμαστε Έλληνες» σχολίασε ο Επίσκοπος Δέρβης Ιεζεκιήλ θέλοντας να υπογραμμίσει την προσφορά της Ελλάδας.

ZENITH