Skip to main content

«Παγίδα» ανθελλήνων σε υπουργούς

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι περιπτώσεις κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά σε ό,τι αφορά το Grexit.

Υπάρχει στην οπτική της κυβέρνησης μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την ενιαία Ευρώπη; Αν ρωτήσει κανείς τον πρωθυπουργό, σχετικά, η απάντηση που θα δώσει θα είναι κατηγορηματικά αρνητική, χωρίς όρους και αστερίσκους.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, ολοένα και περισσότερο πληθαίνουν οι περιπτώσεις κορυφαίων υπουργών του, οι οποίοι αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Πρώτα ο Βρούτσης, μετά ο Σκουρλέτης, στο βάθος ο Λαφαζάνης, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. «Στην πραγματικότητα» λένε Ευρωπαίοι συνομιλητές της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη λύσης στο μέτωπο της οικονομίας «αυτό το οποίο καταφέρνουν είναι να ενισχύουν την άποψη εκείνων που επιμένουν ότι πρέπει να τηρήσουμε σκληρή στάση έναντι της Αθήνας».

Ιδιαίτερα στους κόλπους της γερμανικής πολιτικής ελίτ, η οποία έφτασε ακόμα και στο σημείο να «παραιτεί» γνωστά κοινοβουλευτικά στελέχη από τις θέσεις τους, επειδή διαφωνούν με την προοπτική νέας βοήθειας στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένονται και νέες κινήσεις, προς αυτή την κατεύθυνση, που θα φέρουν σε ακόμα δυσκολότερη θέση την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Το πρόβλημα είναι ότι στην Αθήνα, αυτές οι φωνές, αντί να μειώνονται, αυξάνουν και το χειρότερο είναι ότι βρίσκουν βήμα κυρίως σε γερμανικά έντυπα, πέφτοντας ολοένα και πιο βαθιά στην «παγίδα».

ZENITH