Skip to main content

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ισπανία

Η Ισπανία είναι από το βράδυ της Κυριακής για τα επόμενα τέσσερα χρόνια η νέα πρωταθλήτρια κόσμου, κατακτώντας το παγκόσμιο κύπελλο μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό, ο οποίος κρίθηκε από το γκολ του
Η Ισπανία είναι από το βράδυ της Κυριακής για τα επόμενα τέσσερα χρόνια η νέα πρωταθλήτρια κόσμου, κατακτώντας το παγκόσμιο κύπελλο μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό απέναντι στην Ολλανδία (0-1), ο οποίος κρίθηκε από το γκολ του Ινιέστα τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της παράτασης.

Οι Ίβηρες, που κατέκτησαν πριν δύο χρόνια και το κύπελλο Ευρώπης, στέφονται για πρώτη φορά στην ιστορία τους παγκόσμιοι πρωταθλητές και γίνονται μόλις η ένατη ομάδα που καταφέρνει να «σηκώσει» το βαρύτιμο τρόπαιο.

Όσον αφορά στον αγώνα, η νευρικότητα των δύο ομάδων ήταν ιδιαίτερα εμφανής στο πρώτο ημίχρονο με το θέαμα να είναι σχεδόν ανύπαρκτο και τα σκληρά μαρκαρίσματα να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα βελτιώθηκε ως ένα βαθμό, με τους Ολλανδούς να χάνουν τεράστια ευκαιρία στο 75΄, όταν ο Ρόμπεν βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Κασίγιας, αλλά απέτυχε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στην παράταση το σκηνικό δεν έδειχνε να αλλάζει, έως ότου ο Χάιτινχα πήρε κόκκινη (109΄), αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Η Ισπανία ανέλαβε την πρωτοβουλία στα τελευταία δέκα λεπτά της παράτασης και κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της αυτή σε γκολ στο 116΄ με σκόρερ τον Ινιέστα.

Όπως είναι φυσικό, μετά το τέλος του αγώνα οι Ισπανοί ξέσπασαν σε πανηγύρια με τον αρχηγό τους Ίκερ Κασίγιας να σηκώνει στον ουρανό της Αφρικής το πολυπόθητο τρόπαιο. Από την άλλη, οι παίκτες της Ολλανδίας απογοητευμένοι αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι η ομάδα τους για τρίτη φορά βρέθηκε σε τελικό μουντιάλ και δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολλανδία (Μάρβαϊκ): Στεκέλνμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ (104΄ Μπράαφχαϊντ), Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ (99΄ Φαν ντερ Φάαρτ), Κάουτ (71΄ Κάουτ), Φαν Πέρσι, Σνάιντερ, Ρόμπεν.

Ισπανία (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Ράμος, Καπντεβίλα, Πουγιόλ, Πικέ, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο (87΄ Φάμπρεγκας), Μπούσκετς, Ινιέστα, Πέδρο (60΄ Χεσούς Νάβας), Βίγια (106΄ Τόρες).

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

ZENITH