Skip to main content

Παγώνει τα δημόσια έργα η κρίση

Παγώνουν ή και ακυρώνονται περισσότερα από 200 μεγάλα έργα υποδομής στην Ισπανία τα επόμενα τέσσερα χρόνια λόγω του προγράμματος λιτότητας που έχει υιοθετήσει η ισπανική κυβέρνηση.
Παγώνουν ή και ακυρώνονται περισσότερα από 200 μεγάλα έργα υποδομής στην Ισπανία τα επόμενα τέσσερα χρόνια λόγω του προγράμματος λιτότητας που έχει υιοθετήσει η ισπανική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός υποδομών της χώρας. Όπως εξήγησε, η εξέλιξη αυτή ήταν αναπόφεκτη μετά τη μείωση του προϋπολογισμού του υπουργείου του κατά 6,4 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2010 και το 2011.

Ο Ισπανός υπουργός διευκρίνισε ενώπιον μίας κυβερνητικής επιτροπής ότι η μείωση του προϋπολογισμού θα προκαλέσει το πάγωμα 199 έργων, 112 από τα οποία αφορούν στην κατασκευή δρόμων και αυτοκινητοδρόμων και 87 την κατασκευή σιδηροδρομικών γραμμών. 

Επιπλέον 32 διαγωνισμοί για έργα, που έχουν ήδη κηρυχθεί από το δημόσιο, θα ακυρωθούν, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα γίνουν με σύμπραξη του δημοσίου και ιδιωτικής εταιρείας. Ο Ισπανός υπουργός υποδομών διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν θα θιγούν δύο τομείς μόνο τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. 

ZENITH