Skip to main content

Παγώνουν τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αύξηση στις τιμές των διδάκτρων των ιδιωτικών σχολείων για τη σχολική περίοδο 2010-2011, βάση τροπολογίας που κατέθεσε στη Βουλή την Πέμπτη η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλ
Απαγορεύεται οποιαδήποτε αύξηση στις τιμές των διδάκτρων των ιδιωτικών σχολείων για τη σχολική περίοδο 2010-2011, βάση τροπολογίας που κατέθεσε στη Βουλή την Πέμπτη η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη.

Όπως έγινε γνωστό η τροπολογία προβλέπει ότι στην πρώτη τάξη των νηπιαγωγείων, των δημοτικών σχολείων, των γυμνασίων και των λυκείων δεν επιτρέπεται καμία αύξηση στα ετήσια δίδακτρα σε σχέση με τα δίδακτρα της ίδιας τάξης κατά το σχολικό έτος 2009-2010.

Στις ενδιάμεσες τάξεις όλων των βαθμίδων δεν επιτρέπεται καμία αύξηση και οι γονείς σε καμία περίπτωση και με καμία αιτιολογία, όπως για παράδειγμα αύξηση των ωρών διδασκαλίας, δεν πρέπει να κληθούν να καταβάλουν υψηλότερα δίδακτρα από αυτά που ίσχυαν για τις τάξεις αυτές τη σχολική χρονιά 2009-2010.

Σε ό,τι αφορά στα κόμιστρα μεταφοράς των μαθητών, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια θα μπορούν να τα αυξήσουν μέχρι 40 ευρώ τον χρόνο για κάθε μαθητή, λόγω της αύξησης των τιμών των καύσιμων.

Εξάλλου, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο, έως τις 31 Μαΐου, έχουν περιθώριο όλες οι επιχειρήσεις ιδιωτικής εκπαίδευσης να ενημερώσουν το υπουργείο Οικονομίας για τον τιμοκατάλογο των παρεχόμενων υπηρεσιών τους την επόμενη σχολική περίοδο.

Ειδικότερα, με αγορανομική διάταξη του υπουργείου ορίζεται ότι τα κάθε είδους φροντιστήρια, ιδιωτικά ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης, εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί υποχρεούνται να καταθέτουν σε ηλεκτρονική μορφή, το αργότερο μέχρι την 31η Μαΐου κάθε χρόνο, τιμοκατάλογο των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

ZENITH