Skip to main content

Παιχνίδια εκατομμυρίων με το LNG και την ενέργεια

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την επόμενη μέρα της ενεργειακής πολιτικής στη χώρα δρομολογείται μεθαύριο Τετάρτη, καθώς φτάνει στην Ελλάδα φορτίο LNG, το οποίο θα διοχετευθεί στην εσωτερική αγορά.
Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την επόμενη μέρα της ενεργειακής πολιτικής στη χώρα δρομολογείται μεθαύριο Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, φτάνει στην Ελλάδα φορτίο LNG, το οποίο θα διοχετευθεί στην εσωτερική αγορά, ανατρέποντας τα έως τώρα δεδομένα στο χώρο του φυσικού αερίου.

Η ΔΕΗ, αλλά και κάποιες άλλες επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα, πάντα από το κομμάτι της ενέργειας, είχαν προβάλλει στο παρελθόν έντονες αντιστάσεις σε αυτή την εξέλιξη, καθώς θα περιθωριοποιούνταν ένα σημαντικό κομμάτι της δικής τους δραστηριοποίησης. Μένει να φανεί αν θα επιλέξουν να κινηθούν και τώρα, δικαστικά, για να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη. Όπως είναι φυσικό, το επιχειρηματικό ενδιαφέρον από την τελική κατάληξη του συγκεκριμένου εγχειρήματος ενδιαφέρει τα μέγιστα πολλούς, καθώς γύρω από αυτή την ιστορία υπάρχουν συμφέροντα εκατομμυρίων.

ZENITH