Skip to main content

Πακέτο μέτρων θα παρουσιάσει στο Eurogroup η κυβέρνηση

Λίστα μεταρρυθμίσεων - άλλες κοστολογημένες και άλλες όχι - θα παρουσιάσει ο ΥΠΟΙΚ στους εταίρους του της ευρωζώνης. Προβληματισμός στο οικονομικό επιτελείο για την έκδοση εντόκων την Τετάρτη.

Με πακέτο μέτρων, από τα οποία κάποια είναι κοστολογημένα και κάποια άλλα όχι, προσέρχεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, στο προσεχές Eurogroup της Δευτέρας, όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μετά το πέρας διευρυμένης σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης, στην οποία μετείχε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, καθώς και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, βρέθηκε το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης.

Προηγήθηκε στις 2 σύσκεψη του κ. Βαρουφάκη  με τον κ. Μάρδα, την σύμβουλό του υπουργού Έλενα Παναρίτη και τον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Στέλιο Παπαδόπουλο με θέμα τα ταμειακά διαθέσιμα.

Πηγή του οικονομικού επιτελείου διέψευσε πληροφορίες ότι έρχονται στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, ενώ ανέφερε πως υπάρχει προβληματισμός ενόψει της δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, ποσού 875 εκατ. ευρώ, την Τετάρτη. Ο λόγος είναι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ότι υπάρχει κίνδυνος να μην συμμετέχουν ξένοι επενδυτές, που σε συνδυασμό με το μπλόκο της ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε ό,τι αφορά την κάλυψη της έκδοσης. Ο αξιωματούχος πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετέχουν και άλλοι εγχώριοι επενδυτές, όπως για παράδειγμα τα ασφαλιστικά Ταμεία.

ZENITH