Skip to main content

ΠΑΜΑΚ: Βραβείο για λογισμικό ανακύκλωσης

Λογισμικό για την αποδοτικότερη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών από τα ειδικά φορτηγά των δήμων δημιούργησαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), με το οποίο κατέλαβαν την πρώτη θέση σε πανελλή
Λογισμικό για την αποδοτικότερη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών από τα ειδικά φορτηγά των δήμων δημιούργησαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), με το οποίο κατέλαβαν την πρώτη θέση σε πανελλήνιο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε μέσω της ιστοσελίδας «xirafia.gr».

Ο Νικόλαος Μπεζιργιάννης και η Αικατερίνη Σιδηροπούλου, φοιτητές του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κατασκεύασαν το «EcoTruck», ένα καινοτόμο, online λογισμικό, που απευθύνεται σε εταιρίες ή απλούς πολίτες που επιθυμούν να ανακυκλώσουν χάρτινη ύλη. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί την τεχνολογία 3G και GPS, προκειμένου οι χρήστες να γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο τις εταιρίες από τις οποίες θα πρέπει να γίνει παραλαβή της χάρτινης ύλης, αλλά και την κίνηση που υπάρχει σε κάθε δρόμο. Έτσι, δημιουργείται ένα πλάνο του βέλτιστου δρομολογίου (μικρότερος χρόνος, μικρότερο κόστος) για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους.

Φοιτητές από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν με καινοτόμες προτάσεις στον πανελλήνιο αυτό Φοιτητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Καινοτόμου Λογισμικού. Στόχος του διαγωνισμού ήταν να αναδείξει τη συμβολή της τεχνολογίας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι φοιτητές της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής κέρδισαν, εκτός από το πρώτο βραβείο του Διαγωνισμού, και το έπαθλο των 6.000 ευρώ, το οποίο θα τους απονεμηθεί το απόγευμα, σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα.

ZENITH