Skip to main content

«Παναγιώτη, ετοιμάσου για…Μαγκριώτη»

Τι κατάλαβε ο Π. Ψωμιάδης από τα τα συμφραζόμενα και τα υπονοούμενα των κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, κατά τις συναντήσεις του στην Αθήνα. Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Η βόλτα του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη στα υπουργεία της Αθήνας υπήρξε χρήσιμη και ωφέλιμη όχι μόνο για το Νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και για τον ίδιο! Ο νυν Νομάρχης, όπως κατάλαβε από τα συμφραζόμενα και τα υπονοούμενα των κυβερνητικών και κομματικών αξιωματούχων του ΠΑΣΟΚ, στηρίζουν, πιέζουν και θέλουν ως… αντίπαλό του τον Γιάννη Μαγκριώτη, έστω κι αν αυτός, μέχρι στιγμής, κάνει τον…δύσκολο και δεν πετάει τη σκούφια του!

Παρά τη σιωπή - και κατά πολλούς την οριστική άρνηση - του υφυπουργού υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη σ΄ αυτό το ενδεχόμενο – οι σύντροφοί του στην Αθήνα δε δέχονται το όχι του και τον «βλέπουν» έτοιμο και ικανό να ανακόψει τον πόντιο, ο οποίος αντιμετωπίζει – ήδη - πολλά εσωκομματικά προβλήματα από Ντορικούς, Σαμαρικούς και Καραμανλικούς! Το όνομα - που πρώτο έπαιξε και θα προτιμούσαν οι κεφαλές του Πασόκ - είναι αυτό του Γιώργου Φλωρίδη, ο οποίος όμως αρνήθηκε χωρίς άλλη κουβεντα.

Όσο για τον νυν Δήμαρχο Συκεών που επί 16 χρόνια κυριαρχεί στον τόπο του, εκτιμούν ότι είναι ένας ισχυρός κομματικός παράγοντας της αυτοδιοίκησης, γνώστης του αντικειμένου, αλλά χωρίς ευρύτερη αναγνωρισιμότητα στην Κεντρική Μακεδονία. Άλλωστε και ο ίδιος είχε δηλώσει προ μηνών ότι «είναι θέμα τιμής η κάθοδός μου στο νέο διευρυμένο δήμο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». Έτσι θεωρείται βέβαιον ότι θα τιμήσει – για μια ακόμη φορά – το λόγο του, απέναντι στους υποστηριχτές του και κυρίως απέναντι στους…πολέμιούς του, εντός και εκτός κόμματος.

ZENITH