Skip to main content

Παναγοπούλου: Αρωγός και όχι αντίπαλος η πολιτεία στην τοπική αυτοδιοίκηση

Η υποψήφια βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι πραγματοποίησε επισκέψεις στους δήμους Κορδελιού - Ευόσμου και Νεάπολης - Συκεών.

«Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα την τοπική αυτοδιοίκηση και όχι να στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των δήμων και των δημοτών. Οι δήμοι έχουν ανάγκη από στήριξη ακόμα περισσότερο πλέον, λόγω της οικονομικής κρίσης και των περικοπών», δήλωσε η υποψήφια βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με «Το Ποτάμι» Γιάννα Παναγοπούλου, μετά την επίσκεψή της, σήμερα το πρωί, στο Δημαρχείο Κορδελιού - Ευόσμου.

Η υποψήφια βουλευτής συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κορδελιού- Ευόσμου Πέτρο Σούλα και συζήτησαν για τις προτεραιότητες του Δήμου, καθώς και για ζητήματα που απασχολούν τη Δημοτική Αρχή και τους δημότες. Στη συνέχεια, συζήτησε με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίαζε σήμερα. Η κ. Παναγοπούλου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα του Δήμου και ειδικά για τα προβλήματα που ανακύπτουν εξαιτίας της επίμαχης διάταξης, που απαλλάσσει τις εταιρίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας από κάθε υποχρέωση καταβολής τελών και εισφορών προς τους ΟΤΑ.

Image
panagopoulou

Στη συζήτηση που είχε με τον δήμαρχο, η κ. Παναγοπούλου συμφώνησε με την παρέμβαση του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου στα αρμόδια όργανα ώστε να αποσυρθεί η διάταξη. «Μέσα στη βροχή τροπολογιών που ψηφίστηκαν στη Βουλή λίγο πριν το τέλος του 2014 και την προκήρυξη των εκλογών, πέρασε –ανάμεσα στα άλλα- και το μέτρο της απαλλαγής των εταιριών τηλεπικοινωνιών από φόρους και τέλη προς την αυτοδιοίκηση. Θεωρώ προκλητική την απόφαση της Πολιτείας, την ώρα που η τοπική αυτοδιοίκηση έχει πληγεί και συνεχίζει να υποφέρει, από τις τραγικές περικοπές πόρων, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών της, να προχωρά σε τέτοιες ενέργειες», τόνισε η κ. Παναγοπούλου.

Η υποψήφια βουλευτής και μέχρι πρότινος Α΄ Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης πρόσθεσε ότι η επίμαχη ρύθμιση, που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους δήμους, στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των ΟΤΑ, των δημοτών αλλά και της ισότητας απέναντι στο νόμο και στις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτόν. «Είναι απαράδεκτο να καλούνται να πληρώσουν τη ‘’νύφη’’ οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι για λογαριασμό άλλων», πρόσθεσε η κ. Παναγοπούλου.  

Η ίδια συμπλήρωσε: «Θέλουμε μια τοπική αυτοδιοίκηση δυνατή, χωρίς οικονομικά αδιέξοδα, κοντά στους πολίτες και στα προβλήματά τους. Μια τοπική αυτοδιοίκηση ικανή να αντιμετωπίζει τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών και του τόπου. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται ως αρωγό δίπλα της την πολιτεία κι όχι απέναντί της ως “αντίπαλο”».  

Άλλωστε όπως είπε η κ. Παναγοπούλου «“Το Ποτάμι” έχει ξεκάθαρα διατυπώσει την άποψη πως «πρέπει χωρίς καθυστερήσεις να ενισχυθούν οι δήμοι για να περάσουμε ουσιαστικά σε μια τοπική πραγματική ανάπτυξη». Στον Εύοσμο, η υπ. βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει επίσης με πολίτες στα παρακείμενα καφέ της κεντρικής πλατείας και πολλοί από αυτούς της ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Η υποψήφια βουλευτής επισκέφθηκε σήμερα και υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης - Συκεών που στεγάζονται στο παλιό Δημαρχείο Συκεών, καθώς και το γειτονικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Κατά την επίσκεψή της, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες αλλά και για τις συνθήκες εργασίας τους.

Σήμερα, επίσης η κ. Παναγοπούλου επισκέφτηκε και την έδρα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), όπου αντάλλαξε ευχές με πολλούς δημάρχους και τον Πρόεδρο της Ένωσης, Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου. Εκεί, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα τα μέλη της ΠΕΔΚΜ έκοψαν τη βασιλόπιτα τους.

Business Story
Off

ZENITH