Skip to main content

Παναγοπούλου: Η Κοινωνική Πρόνοια και η Αλληλεγγύη στο επίκεντρο της πολιτικής μας

Στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, βρέθηκε χτες η υπ. βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με «Το Ποτάμι» Γιάννα Παναγοπούλου.

Σε μια υπηρεσία, όπου απευθύνονται και βρίσκουν στήριγμα όλο και περισσότεροι πολίτες εν μέσω κρίσης, την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, βρέθηκε χτες η υπ. βουλευτής Α’  Θεσσαλονίκης με «Το Ποτάμι» Γιάννα Παναγοπούλου.

Στο δημοτικό κτίριο της οδού Μοναστηρίου 53-55, όπου στεγάζεται η Aντιδημαρχία και η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών, την υποδέχτηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα. Εξάλλου η κ. Γούλα, ως νομικός, συμμετείχε ήδη από το 2002 στη δημιουργία της ανεξάρτητης παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» της οποίας επικεφαλής ήταν η κ. Παναγοπούλου, όταν διεκδίκησαν τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου. Εκλέχτηκαν και οι δύο, ενώ, ως γνωστό, η κ. Παναγοπούλου διετέλεσε και Αντιπρόεδρος στο ΔΣ του ΔΣΘ για δύο θητείες.

Η κ. Παναγοπούλου συζήτησε μαζί της για τις σημαντικές υπηρεσίες που παρέχει η Αντιδημαρχία σε δημότες που αναζητούν κάθε είδους στήριξη, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή περίοδο. Σημειώνεται πως οι δράσεις που υλοποιεί η Αντιδημαρχία για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, κατά κοινή ομολογία, χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά χρήσιμες και ουσιαστικές, ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο. Όπως επισήμανε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γούλα, το τελευταίο διάστημα η κατάσταση είναι όλο και πιο ζοφερή στην κοινωνία, καθώς τα ποσοστά ανεργίας έχουν αυξηθεί και οι άνθρωποι που απευθύνονται στις κοινωνικές υπηρεσίες ζητούν μεταξύ άλλων εργασία, οικονομική αλλά και ψυχολογική στήριξη.

«Τα θέματα που άπτονται της κοινωνικής πρόνοιας, της αλληλεγγύης και της υγείας των πολιτών βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής μας, στις προτεραιότητες που έχει θέσει «Το Ποτάμι». Θεωρώ πολύ σημαντικό σε επίπεδο δήμων και όχι μόνο, να υπάρχει συνεχής κοινωνικός σχεδιασμός, ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα προβλήματα των δημοτών, αλλά και να συνεχίσουν να εφαρμόζονται προγράμματα για όλους τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται βοήθεια», τόνισε σε δήλωσή της η κ. Παναγοπούλου. «Οι εποχές που διανύουμε είναι πολύ σκληρές και οφείλουμε όλοι να είμαστε αρωγοί σε μια τέτοια προσπάθεια, όπως αυτήν που καταβάλλει με μεγάλο αγώνα η υπηρεσία του κεντρικού δήμου», σημείωσε η υπ. βουλευτής.

Κατά την επίσκεψή της στην «υπηρεσία ανθρωπιάς» του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως αποκαλείται από πολλούς, η κ. Παναγοπούλου συνομίλησε, ακόμα, με υπαλλήλους και πολίτες. Αρκετοί από αυτούς εξήραν τη μεγάλη σημασία του έργου που επιτελεί η αντιδημαρχία και τόνισαν την ανάγκη να συνεχιστούν οι δράσεις που υλοποιούνται προς όφελος των πολιτών.

Η υπ. βουλευτής Γιάννα Παναγοπούλου επισκέφτηκε επίσης χτες και το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου συζήτησε εκτενώς με το προσωπικό για τις δραστηριότητες των υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και για θέματα που απασχολούν πολλά από τα τμήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης.  

Αμέσως μετά η κ. Παναγοπούλου επισήμανε πως «χάρη στις προσπάθειες του στελεχιακού δυναμικού του Δήμου μπορούν και ξεπερνιούνται πολλά εμπόδια, μεταξύ αυτών της υποστελέχωσης, αφού η κρίση έφερε και πολλές αποφάσεις που πλήγωσαν σημαντικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Συμπληρώνοντας η υπ. βουλευτής με «Το Ποτάμι» υπογράμμισε ότι «θέλουμε η δημόσια διοίκηση να λειτουργεί αντιγραφειοκρατικά και να μην ταλαιπωρεί τον πολίτη. Οφείλω να πω ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όπως διαπίστωσα γι΄ άλλη μια φορά μετά και από αυτήν την επίσκεψή μου, προχωρά με σθένος αυτή την προσπάθεια, απλοποιώντας διαδικασίες και μεθόδους».

ZENITH