Skip to main content

Παναγοπούλου: Η λογική δεν πρέπει να πτωχεύσει

Τι δήλωσε σήμερα η υποψήφια βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με Το Ποτάμι Γιάννα Παναγοπούλου σε ραδιοφωνική εκπομπή.

«Οι δανειολήπτες μας που έχουν τα δάνεια τους σε ελβετικό φράγκο δεν πρέπει να αγωνιούν. Έχω την πεποίθηση ότι με τη νομολογία που έχει χαράξει η ελληνική δικαιοσύνη στο τέλος θα δικαιωθούν», επισήμανε σήμερα το πρωί σε δηλώσεις της η υποψήφια βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με Το Ποτάμι και μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Γιάννα Παναγοπούλου.

Η κ. Παναγοπούλου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του δημοσιογράφου Βασίλη Κοντογουλίδη από τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου FM100 και σχολίασε το ζήτημα που έχει προκύψει με τους χιλιάδες δανειολήπτες με ελβετικό νόμισμα και την ισοτιμία του με το ευρώ.

Η ίδια διευκρίνισε ότι «μπορώ να σας πω από την επαγγελματική εμπειρία μου ως δικηγόρος που έχει και τέτοιες υποθέσεις σε εξέλιξη, πως είναι φοβερό να βλέπει κανείς μέσα σε ένα 24ωρο να αυξάνονται οι δανειακές του υποχρεώσεις κατά 25% και πλέον. Όμως αυτό είναι σύμπτωμα της παθογένειας της χώρας, γι’ αυτό και βλέπουμε ότι οι δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί δικαιώνουν τους δανειολήπτες».

Η κ. Παναγοπούλου ήταν κατηγορηματική αναφέροντας πως «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μετατρέψουν τα δάνειά τους σε ευρώ. Όταν το δάνειο είναι σε ελβετικό φράγκο, η δόση που καταβάλλεται «ευρωποιείται», στην ουσία μεγαλώνει, η κάθε δόση υπολογίζεται σε ευρώ με βάση την ισοτιμία που έχει το ελβετικό φράγκο. Έτσι από τη μια μέρα στην άλλη έχουμε συν 20%.». Μάλιστα, η υπ. βουλευτής με «Το Ποτάμι» καταλήγοντας ανέφερε τα εξής: «Αλλά,  αφού θα… αρχίσουμε να κόβουμε ευρώ μόνοι μας πλέον, όχι μόνο πρόβλημα χρέους δεν θα έχουμε αλλά θα ξαναπάμε στο πάρτι με δανεικά χωρίς τα δανεικά...».

Ερωτηθείσα για τις εκλογές της 25ης  Ιανουαρίου η Γιάννα Παναγοπούλου, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «“Το Ποτάμι” εδραιώνεται ως ο τρίτος πόλος, η τρίτη δύναμη. Και είναι πολύ σημαντικό ποιος θα έχει την τρίτη διερευνητική εντολή. Είναι οι πρώτες εκλογές στη χώρα που τουλάχιστον εγώ θυμάμαι, που έχει ενδιαφέρον ποιος θα είναι το τρίτο κόμμα και όχι ποιo θα είναι το πρώτο κόμμα. Έχει λοιπόν νόημα ποιος θα πάρει τη διερευνητική εντολή γιατί αντιλαμβάνεστε ότι αν δεν είναι «Το Ποτάμι» θα είναι η… Χρυσή Αυγή. Κι αυτό είναι πάρα πολύ καθαρό στον κόσμο. Έτσι βρίσκει θετική διέξοδο στο “Ποτάμι”. Και πλέον στη λογική που ψήφιζε παλαιότερα το μη χείρον βέλτιστον, τώρα δεν έχει να επιλέξει από το μη χείρον βέλτιστον, αλλά μπορεί να πάει θετικά σε έναν νέο πολιτικό φορέα. Προσωπικά δεν θέλω να το διανοούμαι (για τη Χρυσή Αυγή)». Και τόνισε εμφατικά: «Το λογικό και καθαρό είναι αυτό που φέρνει «Το Ποτάμι». Είναι αυτό που λέει ότι η λογική δεν πρέπει να πτωχεύσει, πτώχευσε η οικονομία, πτώχευσαν οι αξίες μας. Πρέπει να μην πτωχεύσει η λογική μας».

Η υπ. βουλευτής με «Το Ποτάμι» αναφέρθηκε και στις συνεργασίες λέγοντας πως «θα τα πούμε τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου. Ανάλογα με τη δύναμή του “Το Ποτάμι”,  θα συνεργαστούμε με όρους και προγράμματα. Πάντως,  άλλο είναι να έχει ένα ποσοστό 7 ή 8% ως εκλογικό αποτέλεσμα και άλλο να έχει 15%».

Καταλήγοντας η κ. Παναγοπούλου ανέφερε πως «ο  ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς το τελευταίο διάστημα εκβιάζει με αλαζονικό τρόπο τους πολίτες στη λογική της αυτοδυναμίας. Δηλαδή μια επιλογή την οποία ο ελληνικός λαός την έχει πληρώσει τις τελευταίες δεκαετίες».

Αναφερόμενη στις μεταρρυθμίσεις τόνισε ότι πρέπει να γίνουν και να είναι ρεαλιστικές υπογραμμίζοντας ότι «είναι αυτό που χρεώνει κανείς στη Νέα Δημοκρατία και στη συγκυβέρνηση, γιατί τα τελευταία χρόνια για να μη θίξει το πελατειακό της σύστημα, τους πολιτικούς της πελάτες, δεν προχώρησε, με θάρρος και τόλμη στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος».

ZENITH