Skip to main content

Παναγοπούλου: O πολιτισμός στις προτεραιότητες του Ποταμιού

Τι δήλωσε η υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με Το Ποτάμι Γιάννα Παναγοπούλου, κατά την επίσκεψή της στη φωτογραφική έκθεση ευρημάτων από την ανασκαφή της Βεργίνας που φιλοξενεί η ΕΣΗΕΜΘ.

«Στηρίζουμε τον πολιτισμό και κάθε πρωτοβουλία που τον προάγει. Οι πολιτιστικές δραστηριότητες μπορούν να αποτελέσουν αναπτυξιακό μοχλό για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και για τη χώρα. Στα θέματα του πολιτισμού, είμαστε υπέρ μια πολιτικής που θα συνδράμει στη δημιουργικότητα, αλλά και  στη διαφύλαξη και την ανάδειξη της τεράστιας κληρονομιάς.

Παράλληλα, όμως, θεωρούμε χρέος μας να ασκούμε μια πολιτική που θα αποσκοπεί στη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή, στην προστασία και προβολή κάθε μορφής τέχνης, αλλά και στην πρόσβαση όλων των πολιτών σ’ αυτήν».

Αυτό επισήμανε η υπ. βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με «Το Ποτάμι» Γιάννα Παναγοπούλου, με αφορμή την επίσκεψή της στη φωτογραφική έκθεση ευρημάτων από την ανασκαφή της Βεργίνας «Τέχνες και Τεχνουργήματα στην αρχαιότητα: Επιλεγμένα ευρήματα από τη βασιλική νεκρόπολη των Αιγών», που φιλοξενεί το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης, στην οδό Μορκεντάου 1.

Η Γιάννα Παναγοπούλου περιηγήθηκε μέσα από επιλεγμένες φωτογραφίες χαρακτηριστικών ευρημάτων στο ανάκτορο, το θέατρο, την αγορά και το νεκροταφείο των Αιγών. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να θαυμάσει σπάνια εκθέματα όπως αναπαραγωγές, σε φυσικό μέγεθος, των δύο μνημειακών τοιχογραφιών από τους βασιλικούς τάφους της Μεγάλης Τούμπας, της ζωφόρου με το κυνήγι λιονταριού από τον τάφο του Φιλίππου Β’, αλλά και της Aρπαγής της Περσεφόνης από τον Άδη, που κοσμεί το εσωτερικό του λεγόμενου Τάφου της Περσεφόνης.

Η υπ. βουλευτής παρακολούθησε χτες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον τελικό του 7ου Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου - φέρει το όνομα του σπουδαίου Έλληνα μουσουργού Γιώργου Θυμή-  με σολίστ τους τρεις φιναλίστ. Η μοναδική βραδιά διοργανώθηκε από το Σύλλογο Φίλων της Κρατικής Ορχήστρας σε συνεργασία με την ΚΟΘ.
Αμέσως μετά σε σύντομη δήλωσή της η Γιάννα Παναγοπούλου επισήμανε ότι «η πολιτική για τον πολιτισμό είναι στις προτεραιότητες του “Ποταμιού” και μαζί με αυτήν και η παιδεία. Γιατί παιδεία χωρίς πολιτισμό δεν γίνεται. Ούτε και το αντίστροφο. Ο πολιτισμός και η τέχνη προάγουν τον άνθρωπο. Είναι οι βάσεις για τη διαρκή μόρφωση των πολιτών. Επιπλέον, πιστεύω ότι η πολιτική για τον πολιτισμό, όχι μόνο μπορεί, αλλά και πρέπει να ενισχύσει τόσο την τουριστική όσο και την οικονομική ανάπτυξη και να αναδείξει την εικόνα της χώρας μας στον κόσμο».

Επίσης, η υπ. βουλευτής Α’  Θεσσαλονίκης και μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, παραβρέθηκε χτες στα εγκαίνια της προσωπικής έκθεσης φωτογραφίας της Μαρίας Θανοπούλου, εκδότριας του περιοδικού-οδηγού της πόλης Frog city magazine +comics, με τίτλο «Επιστροφή…Παλιά Σπίτια της Άνω Πόλης… Θεσσαλονίκη».

Στην έκθεση, που φιλοξενείται στο καφέ-μπαρ «Αίθριο», στο Τσινάρι, παρουσιάζονται φωτογραφικά καρέ με ενδιαφέροντα παλιά και αναπαλαιωμένα σπίτια της Θεσσαλονίκης, τα οποία κομίζουν μια διαφορετική αισθητική, δικαιολογώντας πολύπλευρα τον χαρακτηρισμό της Θεσσαλονίκης ως πόλη κόσμημα. Σημειώνεται πως η κ. Θανοπούλου εκθέτει έργα της, υπό τον ίδιο τίτλο, και στο χώρο του εστιατορίου «Ακαδημία», επί της Αγίου Μηνά 3.

ZENITH