Skip to main content

Παναγοπούλου: «Το Ποτάμι» έχει καθαρή πυξίδα για τη χώρα

Θέλουμε την κυβερνησιμότητα της χώρας, με συγκεκριμένους όρους και συγκεκριμένους κανόνες, τόνισε η υποψήφια βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με «Το Ποτάμι».

«”Το Ποτάμι” έχει πολύ καθαρό προσανατολισμό, καθαρή πυξίδα, που προσεγγίζει όλα τα θέματα, τα μεγάλα και τα μικρότερα, που αφορούν τη χώρα. Και αυτή είναι και η δύναμή του. Το γεγονός δηλαδή, ότι δεν έχει κομματικούς στρατούς. Δεν έχουμε κάποιους να κουνάνε τη σημαία. Για μας η δύναμή μας είναι οι πολίτες, τους οποίους ακούμε, μιλάμε μαζί τους, σεβόμαστε τις απόψεις τους, διευρύνουμε τον κατάλογο των θέσεών μας. Μέσα όμως από μια δημιουργική και λογική συζήτηση. Δεν έχουμε κλειδώσει. Δεν λέμε ότι εμείς κατέχουμε την παπική αλήθεια, έχουμε το αλάθητο, αυτό είναι, αν σας αρέσει η κονσέρβα την παίρνετε, αν δεν σας αρέσει την αφήνετε. Υπάρχει δηλαδή μια διαλεκτική σχέση».

Αυτό τόνισε η Γιάννα Παναγοπούλου σε τηλεοπτική της συνέντευξη σήμερα το πρωί. Η υποψήφια βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με «Το Ποτάμι» και μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου φιλοξενήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα» και στην εκπομπή «Τα λέμε» με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα.

Απαντώντας σε ερώτηση περί συνεργασιών της επόμενης μέρας των εκλογών η υπ. βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης υπογράμμισε, ανάμεσα στα άλλα τα εξής: «Εμείς έχουμε την άποψη πως ό,τι θετικό υπάρχει και από οπουδήποτε και να έρθει, το υποστηρίζουμε. Δεν έχουμε, θα μου επιτρέψετε, τον “πολιτικό κομπλεξισμό”, να λέμε ότι αφού δεν το προτείναμε εμείς και κάποιος άλλος το πρόλαβε, δεν θα το υποστηρίξουμε, γιατί θα πούμε ότι δεν το πιστωνόμαστε εμείς. Αυτή είναι η λογική μας. Και νομίζω ότι αυτό είναι το καινούριο που εισάγει το “Ποτάμι”, το πρωτόγνωρο στη χώρα αυτή. Και πείτε μου, το έχετε δει στο παρελθόν; Παλιότερα αναζητούσαμε το καινούριο αλλά ψηφίζαμε το παλιό. Γιατί δεν υπήρχε το καινούργιο. Τώρα όμως το καινούριο είναι εδώ πλέον και αξιώνει να λέει την αλήθεια στον κόσμο. Αξιώνει να είναι δύναμη και να επιβάλλει καταστάσεις».  

Σχολιάζοντας τα περί αυτοδυναμιών που μπήκαν στην ατζέντα της πολιτικής συζήτησης των τελευταίων ημερών η Γιάννα Παναγοπούλου σημείωσε ότι πια ισχύει η λογική των συνεργασιών και των συναινέσεων κι όχι των αυτοδυναμιών. Μάλιστα συμπλήρωσε πως «θέλουμε την κυβερνησιμότητα της χώρας. Με συγκεκριμένους όρους. Με συγκεκριμένους κανόνες. Θέλουμε να αξιοποιηθούν συγκεκριμένοι άνθρωποι, δεν θέλουμε τους δικούς μας, τους κολλητού μας, το λέμε καθαρά. Οχι οι φίλοι του Θεοδωράκη, ούτε οι κολλητοί του Αλέξη, ούτε οι ευνοημένοι των λοιπών, των στρατών. Θέλουμε τους καλύτερους. Είναι αυτές οι γραμμές. Όμως θα γίνει ισχυρότερη τη Δευτέρα. Είναι άλλο το ποτάμι να έχει  7% και άλλο να έχει 14%, 15%».

ZENITH