Skip to main content

Πανάκριβο το χρήμα στη Θεσσαλονίκη!

Δύο τουλάχιστον μεγάλες εμπορικές τράπεζες έχουν σφίξει πολύ τα λουριά του δανεισμού στις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να απειλούνται μαζικά λουκέτα, ως - περί
Δύο τουλάχιστον μεγάλες εμπορικές τράπεζες έχουν σφίξει πολύ τα λουριά του δανεισμού στις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να απειλούνται μαζικά λουκέτα, ως - περίπου - φυσική κατάληξη των πραγμάτων. Οι εν λόγω τράπεζες, λειτουργώντας όπως περιέγραψε το πρωί σε άλλο ρεπορτάζ η Voria.gr, δηλαδή αυξάνοντας κατακόρυφα το κόστος του χρήματος ακόμα και για υφιστάμενα δάνεια, ουσιαστικά «βάζει το μαχαίρι στο λαιμό» πολλών επιχειρηματιών.

Στο αγωνιώδες ερώτημα των τελευταίων («και τι να κάνουμε, αν δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε») η απάντηση είναι αποκαλυπτική των προθέσεων: «Κλείστε». Ας σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, το επιπλέον spread που ζητείται από τις τράπεζες φτάνει έως και στο 2% ή και το 3%, γεγονός το οποίο καθιστά το τραπεζικό χρήμα όχι απλά πανάκριβο αλλά απαγορευτικό. Το θέμα είναι πού και πώς θα τελειώσει αυτή η κατάσταση, η οποία από πολλούς θεωρείται πλέον ως οριακή.

ZENITH