Skip to main content

Παναρίτη: Η τρόικα πρότεινε να μην πληρωθούν μισθοί για 1-2 μήνες

Η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Έλενα Παναρίτη αποκάλυψε χθες την προκλητική πρόταση των δανειστών αλλά σήμερα διόρθωσε τη δήλωσή της. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσαν, το υπουργείο

Σύγχυση προκάλεσαν τα όσα δήλωσε η Έλενα Παναρίτη για το κλίμα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας του Deree, με θέμα την τεχνική των διαπραγματεύσεων. Η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε το δίλημμα - θηλιά στο λαιμό που έθεσαν στην κυβέρνηση οι δανειστές για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος ρευστότητας στη χώρα.

«Όταν λέμε ότι έχουμε πρόβλημα ρευστότητας και μας απαντούν «μην πληρώσετε κανένα μισθό για 1-2 μήνες» φαίνεται ότι οι δανειστές αντιμετωπίζουν το ελληνικό πρόβλημα με "παράξενους τρόπους...», ανέφερε συγκεκριμένα η κ. Παναρίτη, αποκαλύπτοντας στιχομυθίες στο περιθώριο των διαβουλεύσεων των τεχνικών κλιμακίων πριν από τη συνεδρίαση του Brussels Group. Τόνισε, δε, πως οι εταίροι, «δυστυχώς δεν είναι και τόσο... εταίροι» καθώς, στην πραγματικότητα, «δεν βοηθούν».

Πηγές από το ΥΠΟΙΚ επιβεβαίωσαν πλήρως τη δήλωση της κ. Παναρίτη, τονίζοντας, παράλληλα, πως άμεση ήταν η αντίδραση του Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε την ίδια στιγμή στους δανειστές ότι τέτοιες αναφορές είναι ανεπίτρεπτες. «Είναι ντροπή και να το συζητάτε, να μην ξανακούσω τέτοιες απόψεις», φέρεται να είπε στους εταίρους ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Σε επικοινωνία που είχε με το Capital.gr σήμερα η κα Παναρίτη διευκρίνισε πως η τοποθέτηση των δανειστών αφορούσε την περίοδο πριν τις 26 Φεβρουαρίου οπότε και επιτεύχθηκε η νέα συμφωνία με τους εταίρους.

Σε ανακοίνωση, εξάλλου, που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει σχετικά: «Οι συγκεκριμένες αναφορές, στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης, σχετίζονταν με τη στάση των δανειστών σε περιόδους πριν από το 2015. Ως εκ τούτου, τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

ZENITH