Skip to main content

Πανελλαδική στάση εργασίας από ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ

Με πανελλαδική στάση εργασίας για αύριο Παρασκευή και την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα, απαντά η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ στα νέα μέτρα.
Με πανελλαδική στάση εργασίας για αύριο Παρασκευή, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα απαντά η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση - συλλαλητήριο αύριο έξω από τη Βουλή, στην Πλατεία Συντάγματος.

Ταυτόχρονα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εξετάζει και το ενδεχόμενο μεταφοράς της 24ωρης απεργίας, που έχει προκηρυχθεί για τις 16 Μαρτίου 2010, για την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από 8/3/2010 έως 12/3/2010.

«Η Κυβέρνηση παρά τις αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος κατέθεσε στη Βουλή και θα ψηφίσει με τη διαδικασία του επείγοντος τα άδικα, αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα», αναφέρει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Σε 4ωρη στάση εργασίας (12.00 – 16.00) καλεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης τους εργαζόμενους για αύριο Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαλητήριο στη 13.00 στη Γ. Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης.

Πανελλαδική 24ωρη απεργία και από ΕΝ.ΚΛΩ

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 αποφάσισε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Ελλάδας, αντιδρώντας στα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους σήμερα στις 6 το απόγευμα στη συγέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα και στην απεργιακή συγκέντρωση αύριο στις 10.00 το πρωί επίσης στο Σύνταγμα.

ZENITH