Skip to main content

Πάνω από 20 δισ. οι εκροές των καταθέσεων

Συνεχίζεται αν και περιορισμένα το κύμα φυγής από την Ελλάδα καταθετικών κεφαλαίων για λόγους που έχουν να κάνουν με την πορεία της οικονομίας.
Ξεπέρασε τελικώς τα 20 δισ. ευρώ το ύψος των καταθέσεων που έφυγαν από τη χώρα από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου μέχρι σήμερα. Αυτό αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες  που έρχονται από την Τράπεζα της Ελλάδας και δείχνουν ότι μολονότι το κύμα φυγής έχει περιορισθεί σε σημαντικό βαθμό, παρ΄ όλα αυτά δεν έχει ανακοπεί πλήρως, όπως ενδεχομένως θα περίμενε κανείς.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά έκπληξη για τους αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι το κλίμα ανησυχίας για την επόμενη μέρα της οικονομίας εξακολουθεί να υπάρχει και να παίζει σημαντικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων για ένα μεγάλο κομμάτι των ενεργών οικονομικά πολιτών.

Η εκτίμηση που γίνεται πλέον από όλους τους εμπλεκόμενους στο «ελληνικό ζήτημα» είναι ότι τουλάχιστον έως τα μέσα του 2011 η κακή πορεία βασικών δημοσιονομικών δεικτών της χώρας θα συνεχισθεί, ενώ η όποια ανάκαμψη θα πρέπει να αναμένεται από το τέλος του 2011και μετά. Αυτό, άλλωστε, είναι και το μήνυμα που κομίζουν στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόικας από σήμερα το πρωί.

ZENITH