Skip to main content

Πάνω από 5.000 μεταλλωρύχοι στην Αθήνα (φωτο+vid)

Έξω από το υπουργείο Παραγωγής Ανασυγκρότησης οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας και οι οικογένειες τους που ξεκίνησαν χθες από τη Χαλκιδική. Ζητούν συνάντηση και παρέμβαση Τσίπρα.

Πάνω από 5.000 μεταλλωρύχοι, από τα Μεταλλεία Κασσάνδρας της Χαλκιδικής διαδηλώνουν σήμερα στην Αθήνα έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και θα πραγματοποήσουν πορεία προς τη Βουλή. Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους που ξεκίνησαν χθες από τη Χαλκιδική έφτασαν τμηματικά από το πρωί στο υπουργείο στην οδό Μεσογείων. Παρέδωσαν ψήφισμα στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντάται με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και τον γγ ΥΠΕΚΑ Αρη Αλεξόπουλο. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Σύνταγμα.

«Είμαστε εργάτες κι όχι τρομοκράτες», «Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε» και «Κάτω τα χέρια από τα μεταλλεία» είναι μερικά απο τα συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές.

Κατά τη διάρκεια της πορείας θα παραδοθούν ψηφίσματα στην Πρεσβεία του Καναδά, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στον πρωθυπουργό, στη Βουλή και στο υπουργείο Οικονομικών. Οι μεταλλωρύχοι ζητούν τη συνέχιση της λειτουργίας των μεταλλείων, ενώ επιδιώκουν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το κομβόι με τα 82 λεωφορεία, ξεκίνησε από τη Χαλκιδική χθες το απόγευμα. Τα λεωφορεία με τους μεταλλωρύχους έφτασαν στη Λαμία λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα όπου πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη στάση και συνέχισαν την πορεία τους προς Αθήνα, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

 

Παράλληλα η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) οργανώνει συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία, σήμερα, στις 18.00 σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της Χαλκιδικής που ζητούν να σταματήσει η εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

Σημειώνεται ότι λόγω των δύο συγκεντρώσεων ήδη βρίσκονται σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Αστυνομίας που σχεδιάζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην συναντηθούν οι δύο κινητοποιήσεις και να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που έγιναν πριν από μερικές ημέρες στη Χαλκιδική.

 

 

Image
metallomikro

 

Τελευταία ενημέρωση: 12:59

Business Story
Off

ZENITH