Skip to main content

Πάνω από 55.000 λουκέτα αναμένονται προσεχώς

Κύμα λουκέτων, μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων, αναμένεται στην Ελλάδα από τώρα έως και στο τέλος του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κεντρικών επιμελητηρίων ο αριθμός των αναμενόμενων
Κύμα λουκέτων, μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων, αναμένεται στην Ελλάδα από τώρα έως και στο τέλος του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Kεντρικών Eπιμελητηρίων, αλλά και των κατά τόπους Eργατικών Kέντρων, ο αριθμός των αναμενόμενων λουκέτων θα φτάσει και θα ξεπεράσει τις 55.000.

Σημερινά δημοσιεύματα, καθημερινών εφημερίδων, ανεβάζουν το ίδιο νούμερο στις 65.000, ενώ κάποιες ακραίες φωνές κάνουν λόγο ακόμα και για 100.000 επιχειρήσεις, οι οποίες θα αναγκασθούν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να διακόψουν τη λειτουργία τους, κατά τους αμέσως προσεχείς μήνες.

Το γεγονός αυτό, όπως αναμένεται, θα έχει τις ανάλογες επιπτώσεις και στον δείκτη της ανεργίας. Η αρχική εκτίμηση που έκανε λόγο για ένα ποσοστό της τάξης του 11,50%, στο τέλος του χρόνου, μάλλον ξεπερνιούνται από την πραγματικότητα, η οποία αποδεικνύεται πολύ πιο σκληρή. Κάποιοι κάνουν λόγο για 13%, πρόβλεψη η οποία αν επαληθευτεί θα έχει ως αποτέλεσμα να έλθει ακόμα πιο κοντά στην πραγματικότητα ο «ισπανικός εφιάλτης».

Ως γνωστόν, στην Ιβηρική η απασχόληση περνά πολύ δύσκολες στιγμές, με την ανεργία στην Ισπανία, αυτή τη στιγμή, να κυμαίνεται κοντά στα επίπεδα του 17%, με συνεχώς ανοδικές τάσεις...

ZENITH