Skip to main content

Πάνω από το 20% των καταστημάτων κλειστά…

Βροχή τα λουκέτα σε Αθήνα αλλά και Θεσσαλονίκη, ακόμη και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες των δύο μεγάλων αστικών κέντρων.
Εικόνα ερήμωσης παρουσιάζουν πολλοί από τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Το γεγονός αποτυπώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το μέγεθος της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης στην οποία βουλιάζει αργά αλλά σταθερά το επιχειρείν, με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται.

Σύμφωνα με έκθεση της Ένωσης Εμπορικών Συλλόγων, μόνο στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε ορισμένους από τους πιο εμπορικούς και κατ΄ επέκταση πιο πολυσύχναστους δρόμους, όπως η Σταδίου, 1 στα 4 καταστήματα είναι πλέον κλειστό. Και μάλιστα, εδώ κι αρκετό καιρό. Την ίδια ώρα, στην Πανεπιστημίου, τα λουκέτα καλύπτουν το 20% των εμπορικών χώρων, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και σε άλλες κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας, αλλά και της Θεσσαλονίκης.

Το χειρότερο από όλα είναι ωστόσο ότι αυτή η δυσάρεστη από κάθε άποψη εικόνα δεν υπάρχει καμία προοπτική να βελτιωθεί σύντομα. Για την ακρίβεια, κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια πότε. Ούτε και να προβλέψει, καθώς ο δείκτης εμπιστοσύνης για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας εξακολουθεί να κινείται στο ναδίρ, μεταξύ των καταναλωτών, που αποτελούν και τον κινητήριο μοχλό του εμπορίου, οπότε το μέλλον, προς το παρόν τουλάχιστον, διαγράφεται δυσοίωνο.

ZENITH