Skip to main content

Πανούσης: Αν δεν γίνει σωστή διαχείριση στις Σκουριές θα έχουμε νεκρούς

Της στάσης των αστυνομικών δυνάμεων χθες στην Ιερισσό Χαλκιδικής υπεραμύνθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Της στάσης των αστυνομικών δυνάμεων χθες στην Ιερισσό Χαλκιδικής υπεραμύνθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο οποίος εξέφρασε φόβους για νεκρό στην περιοχή.

«Αν δεν γίνει σωστή διαχείριση θα έχουμε και νεκρούς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πανούσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στην περιοχή. «Είδα πώς έδρασε η αστυνομία, είδα όμως και άτομα με παραλλαγή να εκτοξεύουν μπουλόνια με σφεντόνες. Έχουμε 3.000 εργαζόμενους στα μεταλλεία και 500 κατοίκους με τη δική τους άποψη, οι οποίοι θα συγκρουστούν, αν δεν υπάρχει αστυνομία. Η δουλειά της αστυνομίας στις Σκουριές ήταν να μη σκοτωθούν μεταξύ τους οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές που βρίσκονται σε συνεχή σύγκρουση με κινδύνους ζωής» τόνισε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στις καταλήψεις σημείωσε ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει πως θα χειριστεί αυτό το φαινόμενο γιατί χρειάζεται συνολική και όχι επι μέρους αντιμετώπιση. Η διαχείρισή του θα πρέπει να είναι πολιτική».

Για τον ρόλο του εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε να γίνει διαχείριση του θέματος έστω και με εισβολή, ο κ. Πανούσης είπε: «Μα αυτός δεν είναι ο ίδιος ο εισαγγελέας που άφησε ελεύθερα τα άτομα που εισέβαλαν στην Βουλή;»

Διέψευσε για άλλη μία φορά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης τις πληροφορίες περί ρήξης στις σχέσεις του τόσο με τον πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα όσο και με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση.

 

ZENITH