Skip to main content

Πανούσης: Δεν θα γίνει η «χάρη» στους αντιεξουσιαστές να ηρωοποιηθούν

Τη βεβαιότητα ότι σε λίγες ώρες θα τελειώσει η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ εξέφρασε ο αναπλ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούσης, ο οποίος έκανε λόγο για έλλειψη μέτρων περιφρούρησης στα π

Τη βεβαιότητα ότι σε λίγες ώρες θα τελειώσει η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο οποίος έκανε λόγο για έλλειψη μέτρων περιφρούρησης στα πανεπιστήμια.

Όπως είπε, χθες βράδυ, ο κ. Πανούσης, μιλώντας στο Mega, δεν πρόκειται για μονομαχία της κυβέρνησης με τους αντιεξουσιαστές και πως δεν θα τους γίνει η «χάρη» να ηρωοποιηθούν με μια σύγκρουση με τα ΜΑΤ.

Επεσήμανε ότι μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, άλλαξε η αντιμετώπιση απέναντι στους καταληψίες της πρυτανείας, ωστόσο σημείωσε ότι το ζήτημα δεν είναι μία μονομαχία της κυβέρνησης με τους αντιεξουσιαστές, άρα πρέπει όλα να γίνουν αναίμακτα.

Όπως εξήγησε ο κ. Πανούσης, η κυβέρνηση δεν στέλνει μήνυμα αδυναμίας, ούτε και ανοχής, ενώ ερωτηθείς για την αρθρογραφία του, σχολίασε ότι είναι στην κατεύθυνση της στήριξης της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, με τον οποίο έχει τακτική επικοινωνία, όπως τόνισε.

Ο υπουργός σημείωσε ότι είναι παράκρουση να θεωρείται «επαναστατική πράξη» ο ενδεχόμενος φόνος κάποιου αστυνομικού, ενώ υπογράμμισε ότι δημοκρατία σημαίνει ισοπολιτεία, αλλά όχι και συγκάλυψη της οποιασδήποτε βίας.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο παραίτησης, ο κ. Πανούσης παρατήρησε ότι είναι «το πιο εύκολο πράγμα» και παραδέχθηκε: «Ψυχικά έχω σκεφτεί να παραιτηθώ, πολιτικά όμως όχι».

 

 

ZENITH