Skip to main content

Πανούσης: Δεν θα ξαναγίνει χρήση χημικών στις διαδηλώσεις

Ο υπουργός σημείωσε πως «κάθε φορά που είχαμε διαδήλωση, άσκηση δηλαδή συνταγματικού δικαιώματος ήταν σαν να είχαμε πόλεμο»
Δεν θα ξαναγίνει χρήση χημικών στις διαδηλώσεις τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.
 
Ο υπουργός σημείωσε πως «κάθε φορά που είχαμε διαδήλωση, άσκηση δηλαδή συνταγματικού δικαιώματος ήταν σαν να είχαμε πόλεμο» ενώ πρόσθεσε ότι «χρειάζεται αστυνόμευση αλλά όχι πόλεμος με χημικά και ασπίδες».
 
«Βασικό μας μέλημα η συμφιλίωση της αστυνομίας με τον πολίτη. Δεν απεμπολούμε τον βασικό ρόλο της αστυνομίας» είπε και  αντιτάθηκε και στην παρουσία αστυνομικών μέσα στα γήπεδα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτά θα τελειώσουν».
 
Σχετικά με τη μετανάστευση ανέφερε ότι ο «φράχτης δούλεψε αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης».
 
Επίσης  υπογράμμισε ότι είναι υποχρέωση της χώρας να περιφρουρεί τα σύνορα, ωστόσο, σημείωσε «αν μπει, περάσει τα σύνορα, είναι άνθρωπος, θα έχει στέγη, τροφή, νοσοκομειακής περίθαλψη. Θα είναι ανθρώπινες οι συνθήκες, αυτό είναι πολιτισμός».
 
«Άοπλος αστυνομικός είναι κοινωνικός λειτουργός. Να έχεις όπλα αλλά να ξέρεις πότε το ανοίγεις, που το στρέφεις» απάντησε ερωτηθείς σχετικά με τα περί άοπλης αστυνομίας και συμπλήρωσε πως η Αντιτρομοκρατική «κάνει καλά τη δουλειά της».

ZENITH