Skip to main content

Πανσέληνος και μουσική στη Θεσσαλονίκη

Μια ξεχωριστή βραδιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο «Αυγουστιάτικο Φεγγάρι» διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης την Τρίτη 24 Αυγούστου στις 9 μμ στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Μια ξεχωριστή βραδιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο «Αυγουστιάτικο Φεγγάρι» διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης την Τρίτη 24 Αυγούστου 2010 στις 21:00 στην Νέα Παραλία στο ύψος του Νέου Δημαρχείου (μπροστά από το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου). Tο γυναικείο φωνητικό συγκρότημα «Performers Quartet» υπόσχεται μια μοναδική ατμόσφαιρα κάτω από την Αυγουστιάτικη πανσέληνο με γνωστά swing, μοναδικά latins αλλά και αξέχαστες επιτυχίες από το Hollywood και το Broadway.

Παράλληλα, με μουσική και χορό σε τζαζ ρυθμούς θα γιορτάσει την αυγουστιάτικη πανσέληνο το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Το Smooth Jazz Trio, που αποτελείται από τους Αλμπένα (τραγούδι), Γ. Σμυρνή (κοντραμπάσο) και Φ. Κοσταδέλη (πιάνο), θα ξεκινήσει από τις 9 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Στις 9 μ.μ. θα ξεκινήσει και η συναυλία έντεχνου τραγουδιού που διοργανώνει η ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στον χώρο του Ωδείου της Ρωμαϊκής Αγοράς, όπου θα εμφανιστούν οι Τρία συν ένα (Δημήτρης Ασημακόπουλος-βιολί, Αναστάσιος Ουλκέρογλου-κιθάρα και τραγούδι, Αριστείδης Τέγος-μπάσο, κιθάρα).

Στο Φρούριο Επταπυργίου η βραδιά θα είναι Ρεμπετάλικα, όπως αυτοπροσδιορίζεται το επταμελές συγκρότημα που θα εμφανιστεί εκεί για τον εορτασμό της πανσελήνου.

Από τα Ανώγεια της Κρήτης στο φράγμα της Θέρμης θα βρεθεί για χάρη του φεγγαριού και των θερινών Θέρμης Δρώμενα ο γνωστός Λουδοβίκος των Ανωγείων. Με το μαντολίνο του ανά χείρας και παρέα με το μουσικό του σχήμα θα ψιθυρίσει τις μελωδικές ιστορίες του στην πανσέληνο. Κι αν εκείνη είναι μακριά για να τον ακούσει, θα τις μοιραστεί με εκείνους που θα βρίσκονται στο φράγμα στις 9.30 το βράδυ (είσοδος ελεύθερη).

Άρωμα Κρήτης και εν γένει ελληνικής παράδοσης θα έχει η βραδιά της πανσελήνου και στα δυτικά της πόλης. Στη νέα Ανοιχτή Σκηνή του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών θα προβάλλουν οι Ντελάληδες, που θα παρουσιάσουν την προσωπική τους δουλειά, ένας συνδυασμός έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με παραδοσιακούς και λαϊκούς ήχους, σε στίχους και μουσική Στέλιου Καραβέντζα. Στη Σκηνή θα τους διαδεχθούν οι Διωματάρηδες, ένα νέο κρητικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη και υπόσχεται με τραγούδι, κρητική λύρα, λαούτο, κιθάρα και μπάσο να μεταφέρει το κοινό σε μια άλλη εποχή της πατρίδας του. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Αύριο, στον πύργο του Τριγωνίου, στα κάστρα, θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο αντάμωμα του Μουσικού Φεγγαριού, που διοργανώνει ο δήμος Αγίου Παύλου σε συνεργασία με το Γ΄ δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Θεσσαλονίκης. Για τον σκοπό αυτό έχουν κληθεί οι ροκ "Βόρειοι", που θα ξεκινήσουν τη συναυλία τους στις 8.30 το βράδυ.

Όσοι πάλι θέλουν να συνδυάσουν τη μαγεία της πανσελήνου με αυτήν της θεατρικής τέχνης, οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου και τα Μερκούρεια προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα. Οι πρώτες προτείνουν στο Θέατρο Κήπου (9.15 μ.μ.) τη φαρσοκωμωδία του Ν. Λάσκαρη Μαλλιά κουβάρια από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και την Αττική Αυλαία, με πρωταγωνιστές δύο γνωστούς ηθοποιούς, τον Γιώργο Παρτσαλάκη και την Ελένη Καστάνη. Τα δε Μερκούρεια υποδέχονται, στις 9 μμ, στο ανοιχτό θέατρο Συκεών Μάνος Κατράκης, το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και τη Δικαιοσύνη του Κόλχαας του Χάινριχ φον Κλάιστ.

ZENITH