Skip to main content

Παπαδόπουλος: Το διακύβευμα των εκλογών και γιατί πρέπει να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ

Άρθρο του υποψήφιου βουλευτή Ά Θεσσαλονίκης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΠΑΡΑΤΑΞΗ, Λευτέρη Παπαδόπουλου.

του Λευτέρη Παπαδόπουλου

Πέντε χρόνια προσπάθειας, πέντε χρόνια σκληρών θυσιών μπορούν να καταστραφούν μέσα σε λίγες ημέρες. Αρκούν πέντε μόλις ημέρες για να οδηγηθούμε στο σημείο το οποίο ήμασταν το 2009,στην έλλειψη προοπτικής και στην καταρράκωση της ανταγωνιστικότητας.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ θα είναι με όλη τη δημοκρατική παράταξη παρόν, ως εγγυητής των ομαλών εξελίξεων, ως εγγυητής της εθνικής σταθερότητας(όχι της κυβερνητικής) και ως εγγυητής της εθνικής στρατηγικής.

Η πολιτική σταθερότητα είναι μετά τις εκλογές, που σημαίνει όχι ακυβερνησία και όχι δεύτερες εκλογές. Σημαίνει όμως και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.

Για την οικονομική σταθερότητα εγγυόμαστε, την παραμονή της Ελλάδος στην Ευρωζώνη, τη μη ύπαρξη πιστωτικού γεγονότος και τη μη ύπαρξη ασύντακτης χρεοκοπίας.

Δε θα ζήσουμε το 2015 αυτό που ζήσαμε το 2009-2010, θα υπάρξει σεβασμός των επιτευγμάτων και των θυσιών του ελληνικού λαού.

Για τη δημοσιονομική σταθερότητα έχουμε καταφέρει να αναδιαρθρώσουμε και να κουρέψουμε το χρέος, αλλά αυτό το χρέος πρέπει να είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο για πολλές επόμενες δεκαετίες.

Η εκτίμηση μου είναι ότι για τη διαμόρφωση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής συνεπάγεται δημιουργία εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης και όχι ¨ψευτολεβεντίες¨, όπως άλλα να λέμε στο εσωτερικό της χώρας και άλλα στο εξωτερικό. Αυτή η τακτική είναι επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας μας.

ZENITH