Skip to main content

Παπαγεωργόπουλος: Απαράδεκτη η ονομασία «Μακεδονία του Βαρδάρη»

Μην τολμήσει η κυβέρνηση να συζητήσει το όνομα «Μακεδονία του Βαρδάρη» προειδοποίησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την εν λόγω ονομασία.
Μην τολμήσει η κυβέρνηση να συζητήσει το όνομα «Μακεδονία του Βαρδάρη» προειδοποίησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με τους δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την εν λόγο ονομασία.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μία τρομερή κινητικότητα στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, η οποία κρατείται μυστική. Γίνονται δυστυχώς συνεννοήσεις ερήμην του Ελληνικού λαού, ερήμην των Μακεδόνων. Συγχρόνως οι γνωστοί ΄΄κύκλοι΄΄ έριξαν στο τραπέζι των συζητήσεων την ονομασία ΄΄Μακεδονία του Βαρδάρη΄΄», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Η ονομασία αυτή είναι απαράδεκτη, διότι πρώτον είναι φανερό ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μείνει μόνο το «Μακεδονία» και δεύτερον διότι «Βαρδάρης» είναι ο Αξιός ποταμός, ο οποίος φθάνει μέχρι τη Θεσσαλονίκη, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε, δε, την απορία του για το πώς είναι δυνατόν η Ελληνική κυβέρνηση να συζητά τη θέσπιση ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα περιλαμβάνει ακόμη και τη Θεσσαλονίκη

«Ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιώ ότι καμία μυστική συμφωνία δεν θα γίνει αποδεκτή. Ας μην τολμήσει η κυβέρνηση να συζητήσει την ονομασία ΄΄Μακεδονία του Βαρδάρη΄΄», κατέληξε ο δήμαρχος.

ZENITH