Skip to main content

Παπαγεωργόπουλος: Δύο χρόνια στην εξορία στα Διαβατά

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα που ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, πέρασε την πόρτα των φυλακών στα Διαβατά, με τον ίδιο να κάνει λόγο για εξορία.

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα που ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, πέρασε την πόρτα των φυλακών στα Διαβατά, με τον ίδιο να κάνει λόγο για εξορία.

«Εξοστρακισμένος! Όπως στην Αρχαιότητα είχαν εξοστρακίσει – για λόγους που όλοι γνωρίζουμε - ακόμη και τον Αριστείδη τον Δίκαιο, τον Θεμιστοκλή, τον Κίμωνα, τον Θουκυδίδη και τόσους άλλους, χωρίς βεβαίως να έχω εγώ καμία σχέση με τις τεράστιες αυτές προσωπικότητες. Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται έστω και σε διαφορετικό επίπεδο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του και προσθετει: «27 Φεβρουαρίου 2015. Καθώς ξημέρωνε, σαν αστραπή μέσα σε ένα δευτερόλεπτο πέρασε από μπροστά μου όλη μου η ζωή».

Μιλά για εξορία, μετά από ένα «συνεχή αγώνα για το καλό και την πρόοδο, μία συνεχή κατάθεση έργου που είναι ορατό από όλους, μία συνεχή προσφορά στην Πατρίδα, στην γενέτειρά μου την Θεσσαλονίκη, στην Νεολαία και στον συνάνθρωπο με απόλυτη ανιδιοτέλεια» και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Χωρίς ΕΝΑ αποδεικτικό στοιχείο όπως επιτάσσει ο Νόμος. Όποιος έχει έστω και ένα, ας το εμφανίσει δημοσίως! Χωρίς ΜΙΑ κατάθεση στο Δικαστήριο που να περιλαμβάνει κάτι το συγκεκριμένο εναντίον μου. Αυτό αποδεικνύεται πολύ εύκολα από τα ίδια τα πρακτικά της δίκης! Με πεντακάθαρα οικονομικά! Χωρίς να έχω αποκτήσει ΕΝΑ νέο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο τα τελευταία 25 χρόνια! Με δικαστική πρασματογνωμοσύνη που υπογράφουν δύο Καθηγητές Πανεπιστημίου των Οικονομικών και η οποία βεβαιώνει ότι τα οικονομικά μου είναι κρυστάλλινα. Και τα δικά μου και τα ελάχιστα της Πολιτικής μου Οργάνωσης «Αναγέννηση»!

Στο κείμενό του ο κ. Παπαγεωργόπουλος χρησιμοποιεί πολλές φορές τη λέξη «εξορία» και χαρακτηρίζει τον εαυτό του «εξιλαστήριο θύμα, αποδιοπομπαίο τράγο, θύμα σκευωρίας με στόχο τον πολιτικό μου θάνατο».

Ο πρώην δήμαρχος εκφράζει τη πίστη του ότι θα δικαιωθεί από τον Άρειο Πάγο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί το άδικο να επικρατήσει στην Ελλάδα του 21ου αιώνα».

«Συγχρόνως καλώ τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης να ζητήσει να ενημερωθεί σε βάθος για την υπόθεση των υπεξαιρέσεων στον Δήμο Θεσσαλονίκης που είχαν ξεκινήσει 6 ολόκληρα χρόνια πριν ορκισθώ Δήμαρχος, να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προχώρησα άμεσα μόλις έλαβα γνώση των υπεξαιρέσεων αυτών, να διαβάσει ο ίδιος το σκεπτικό της εναντίον μου απόφασης, να διαβάσει το σκεπτικό των 2 Εφετών που υπογράφουν ότι είμαι απολύτως αθώος, να μελετήσει τις επτά αλλαγές του εναντίον μου κατηγορητηρίου για να αντιληφθεί πως βρίσκεται τόσο άδικα στην φυλακή ο επί δωδεκαετία (1999-2010) εκλεγμένος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης!» καταλήγει.

ZENITH