Skip to main content

Παπαγεωργόπουλος: Ούτε στην Κεντρική Αφρική δεν αλλάζουν οι θέσεις των ανδριάντων

«Ούτε στην Κεντρική Αφρική όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις δεν αλλάζουν και οι θέσεις των ανδριάντων», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
«Ούτε στην Κεντρική Αφρική όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις δεν αλλάζουν και  οι θέσεις των ανδριάντων. Ούτε στην Κεντρική Αφρική οι κυβερνήσεις δεν αλλάζουν αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, που έχουν επικυρωθεί και από το Τοπικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο  και από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και από τον υπουργό Πολιτισμού», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σχολιάζοντας τη χθεσινή παρέμβαση του υπουργού Πολιτισμού, Π. Γερουλάνου, σχετικά με την τοποθέτηση του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Αριστοτέλους.

«Ο υπουργός κ. Π. Γερουλάνος θα περάσει δυστυχώς με μαύρα γράμματα στην ιστορία του ελληνικού πολιτισμού», συνεχίζει ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καλεί τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, να εκφράσει την τελική θέση της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Γερουλάνος κατηγόρησε για προσωπική ιδιοτέλεια -με εκμετάλλευση του ονόματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή- τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και μέμφεται τον δήμαρχο για την εμμονή του στην απόφασή του για τοποθέτηση του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πλατεία Αριστοτέλους.

ZENITH