Skip to main content

Παπακωνσταντινου: Ή τα μέτρα ή χρεοκοπούμε

Δραματικοί τόνοι στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος κατά την ομιλία του από το βήμα επεσήμανε ότι η υπερψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί μονόδρομο για τη σωτηρία της χώρας, καθώς σε αντίθε
Δραματικοί τόνοι στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατά την ομιλία του από το βήμα επισήμανε ότι η υπερψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί μονόδρομο για τη σωτηρία της χώρας, καθώς σε αντίθετη περίπτωση οδηγούμαστε στη χρεοκοπία.

«Καταψήφιση του νομοσχεδίου σημαίνει «ναι», να πάει η χώρα στη χρεοκοπία. Σε περίπου 2 εβδομάδες η χώρα πρέπει να αποπληρώσει 9 δισ. ευρώ, χρήματα τα οποία δεν υπάρχουν», υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Δεν ήταν εύκολο να κάνουμε αυτή τη διαπραγμάτευση απέναντι σε θεσμούς που έχουν αποφασίσει να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους σε μια χώρα που δεν κάνει αυτά που λέει. Καταφέραμε να περισώσουμε ό,τι μπορούσαμε», συνέχισε.

«Είναι επιλογή κάποιων κομμάτων να αποφασίσουν αν θα αφήσουν τη χώρα μόνη της σε αυτήν την προσπάθεια. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει σήμερα την ευθύνη και ένα πολύ μεγάλο πολιτικό κόστος. Το κόστος αυτό το αναλαμβάνουμε με απόλυτη συναίσθηση, γιατί πιστεύουμε ότι η λύση περνάει μέσα από αυτό το πρόγραμμα, μέσα από αυτές τις αλλαγές. Σκοπεύουμε στο τέλος αυτής της τριετίας να αφήσουμε πίσω μας μια χώρα πολύ καλύτερη από αυτή που παραλάβαμε», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, ο ΥΠΟΙΚ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία, επισημαίνοντας ότι μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει αυτήν την κατάσταση, αν εδώ και έξι χρόνια αυτή η χώρα παρήγαγε εισόδημα, αν είχε βασιστεί στους ρυθμούς ανάπτυξης που παρέλαβε το 2004, αν εδώ και 6 χρόνια αντί να αυξήσει τις δαπάνες στο δημόσιο, είχε κάνει οικονομία.

Τέλος, αναφερόμενος στα κόμματα της Αριστεράς, σημείωσε ότι ακολουθούν μια απολύτως καταστροφική λογική για τη χώρα.

ZENITH