Skip to main content

Παπακωνσταντίνου: Επιστροφή στις αγορές το 2011

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές ομολόγων το 2011 μετά από μια ηπιότερη του αναμενόμενου ύφεση φέτος, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών.
Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές ομολόγων το 2011 μετά από μια ηπιότερη του αναμενόμενου ύφεση φέτος, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επαναλαμβάνοντας ότι προχωρούν εντός του προγράμματος οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

«Στόχος μας είναι να κλείσουμε το έτος με τριπλά καλά νέα: Μια προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος, η οποία είναι πειστική και εντός των στόχων, μια προσπάθεια για διαρθρωτική μεταρρύθμιση, η οποία είναι πειστική και απόλυτα επιτυχής, και ένα ποσοστό ανάπτυξης καλύτερο του αναμενόμενου», τόνισε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Αυτά τα τρία πιστεύω ότι θα αλλάξουν την αντίληψη, θα πείσουν αυτούς που δυσκολεύονται να πειστούν ότι είμαστε σε σωστό δρόμο και θα κάνουν ευκολότερη κάποια στιγμή το 2011 την επιστροφή στις αγορές», συμπλήρωσε.

Προειδοποίησε πάντως ότι οι προσπάθειες διαχείρισης της κρίσης χρέους εξακολουθούν να εγκυμονούν κινδύνους, κυρίως στο σκέλος των δαπανών στην υγεία και στα ασφαλιστικά ταμεία.

ZENITH