Skip to main content

Παπανδρέου: Ανατροπή, όχι διαχείριση

«Είμαστε κυβέρνηση ανατροπών, όχι διαχείρισης», διακήρυξε ο πρωθυπουργός στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη λήψης σκληρών αποφάσεων για την ανάκτηση αξιοπιστίας της χώρας.
«Είμαστε κυβέρνηση ανατροπών, όχι διαχείρισης. Θα πρέπει να πάρουμε σκληρές και δύσκολες αποφάσεις. Θα συγκρουστούμε, αλλά θα φέρουμε αξιοπιστία», διακήρυξε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο.

«Αν μείνουμε στη διαχείριση της καθημερινότητας, θα υποστούμε φθορά καιθα χάσουμε τα μεγάλα διακυβεύματα. Να μετατρέψουμε την πίεση σεευκαιρία, ώστε να θεραπεύσουμε χρόνιες ασθένειες στην πολιτική και τηδημόσια ζωή», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θα θεραπεύσει αυτές τις αδικίες,προστατεύοντας ταυτόχρονα το μέσο εισόδημα και τον αδύναμο πολίτη, ενώεκτίμησε ως θετική εξέλιξη τα όσα συνέβησαν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καισημείωσε ότι ήταν σημαντική η αναγνώριση των ουσιαστικών προβλημάτωντης χώρας, όπως η διαφθορά, η γραφειοκρατία και οι πελατειακέςσπατάλες.

«Η εφαρμογή αποφάσεων απαιτεί συμμετοχή, ξεκινήσαμε τοδιάλογο όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά, η συντεταγμένη πορεία δίνειαξιοπιστία διεθνώς», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

ZENITH