Skip to main content

Παπανδρέου: Δεν θα γίνουμε πατερίτσες για μερικές καρέκλες(φωτο+vid)

Μαζική η προσέλευση του κόσμου στην προεκλογική εκδήλωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό.

του Τάσου Τασιούλα

Επίθεση στα συμφέροντα, τους πάτρονες και το πελατειακό κράτος εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Παπανδρέου, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα είναι στη Βουλή και θα επιβάλει τις συνεργασίες.

«Κανείς δεν μπορεί να κυβερνήσει χωρίς ευρύτατες συνεργασίες», τόνισε και δήλωσε έτοιμος να συγκρουστεί με όποιον χρειαστεί.

Μάλιστα όλη η αίθουσα σηκώθηκε και χειροκροτούσε όταν ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε το «λεφτά υπάρχουν», το οποίο υπερασπίστηκε, εξηγώντας γιατί.

«Καθαρές κουβέντες, όχι θολά νερά. Δεν θα γίνουμε πατερίτσες και παρακολούθημα κανενός για μερικές καρέκλες», είπε. Κεντρικό σύνθημά του η «επανάσταση του αυτονόητου».

Ζήτησε συμμετοχή και άμεση δημοκρατία και υπερασπίστηκε το δημοψήφισμα. «Μας έριξαν γιατί ζητήσαμε την κρίση του λαού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Χειροκροτήματα απέσπασε η αναφορά του στον Ανδρέα Παπανδρέου και παραλλήλισε τη σημερινή πορεία του ΚΙΔΗΣΟ με εκείνη του ΠΑΣΟΚ το 1974.

«Αν δεν είχε προηγηθεί η πορεία στο χάος την περίοδο 2004-2009, ο τόπος δε θα χρειαζόταν ποτέ μνημόνιο. Το συγκαλύπτουν όλοι και η Αριστερά που αποφεύφει να μιλά για εκείνη την περίοδο. Αν οι εμπρηστές της χώρας δεν την είχαν αφήσει χρεωκοπημένη, δε θα χρειαζόταν να πάρουμε όλα τα επαχθή μέτρα», είπε ο κ. Παπανδρέου υπερασπιζόμενος την κυβερνητική θητεία του ως πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου παραλλήλισε την επίσπευση των εκλογών από την κυβέρνηση με τη φυγή της κυβέρνησης Καραμανλή όπως είπε.

Έκανε λόγο για συντηρητική δεξιά και συντηρητική αριστερά και σημείωσε ότι πρέπει να συνεχιστεί το έργο της κυβέρνησής του 2009-2011 και να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις ώστε να αλλάξει η Ελλάδα.

Έκανε αναφορές ακόμη και στον Ελευθέριο Βενιζέλο και μίλησε για το «ελληνικό σχέδιο», για μια Ελλάδα αξιών, δημιουργίας και δικαιοσύνης.

Μίλησε για «την πιο σκληρή εμπειρία διαχείρισης στη μεγαλύτερη κρίση που γνώρισε η χώρα». Επίσης, περιέγραψε πολλά τραυματικά γεγονότα που έζησε στην κυβερνητική θητεία του και είπε ότι προσπαθούσε να κάνει αλλαγές για να αντιμετωπίσει τα δομικά προβλήματα της χώρας, αποφεύγοντας τη λιτότητα, όμως τον πολέμησαν οι αγορές και μια από τις αιτίες ήταν τα στρεβλά στοιχεία για τα δημοσιονομικά της χώρας.

«Η ΝΔ τάζει λιτότητα για να μείνουμε στο ευρώ γιατί δε θέλει να απαλλαχτεί από τη διαπλοκή, το ίδιο τάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά με περισσότερο κράτος, σημείωσε. Το θέμα είναι να σκίσουμε τα αίτια που έφεραν το μνημόνιο (αδικία, πελατειακή λογική) κι όχι ένα χαρτί του μνημονίου. Θα είναι απαράδεκτο όποιος κυβερνήσει αύριο να ασκήσει πολιτικές που θα ρισκάρουν να χαθούν οι θυσίες των πολιτών», επισήμανε.

Είπε επίσης ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι ευκαιρία για διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας, ενώ ζήτησε αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ είπε ότι το σχέδιό του θα μπει σε δημοψήφισμα, όπως και μια σειρά από κρίσιμες αποφάσεις, μεταξύ των οποίων και η ελ.αφρυνση του χρέους.

Το τέλος της ομιλίας του είχε προσωπικό τόνο. «Έκανα λάθη, αλλά ποτέ για προσωπικό όφελος», είπε. «Επωμίστηκα το πολιτικό κόστος και είμαι έτοιμος να το επωμιστώ ξανά», επεσήμανε.

«Κάνουμε μια νέα αρχή για να τα αλλάξουμε όλα. Πόνεσα για πολλές αποφάσεις, κατάπια πολλά, ανέχτηκα πολλά, μπορούσα να είμαι πιο αποφασιστικός, έμαθα, είμαι αποφασισμένος. Δεν φυγομάχησα. Δεν έπαιξα τη χώρα στα ζάρια», τόνισε ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ.

Η ομιλία του κ. Παπανδρέου συνεχώς διακοπτόταν από συνθήματα νεολαίων.

Θερμή υποδοχή των «παπανδρεϊκών»

Ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών η προσέλευση του κόσμου στην αποψινή κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) στη Θεσσαλονίκη.

Λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση στο «Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο», ο χώρος γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, ενώ δεκάδες άτομα περίμεναν υπομονετικά για να εισέλθουν στην κατάμεστη αίθουσα.

Από τους πρώτους που προσήλθαν ήταν οι πρώην υπουργοί Χάρης Καστανίδης και Γιώργος Πεταλωτής, καθώς και το σύνολο των υποψηφίων του ΚΙΔΗΣΟ στην Κεντρική Μακεδονία.

Παρόντες ήταν επίσης η πρώην ευρωβουλευτής, Ευαγγελία Τσαμπαζή, ο πρώην υπουργός, Νίκος Ακριτίδης, ο Αλέκος Δαμιανίδης και ο Γιάννης Μαγκριώτης.

 

 

Image
gap

 

Image
gap

 

Image
gap

 

Image
gap
Business Story
Off

ZENITH