Skip to main content

Παπανδρέου: «Η Ηλεία θα γίνει πρότυπο πράσινης ανάπτυξης»

Σε πρότυπο «πράσινης» ανάπτυξης θα μετατραπεί η Ηλεία, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της περιοδείας στο νομό.
Σε πρότυπο «πράσινης» ανάπτυξης θα μετατραπεί η Ηλεία, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποιεί σήμερα στο νομό, συνοδευόμενος από κλιμάκιο υπουργών.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου επικεφαλής στη  διαδικασία θα είναι ο Γιοζέπ Αντόν Αθεμπίγιο, ο διεθνούς φήμης Καταλανός αρχιτέκτονας, που μεταμόρφωσε τη Βαρκελώνη προ των Ολυμπιακών Αγώνων το ‘92, ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί και το σχέδιο για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με εκπροσώπους τοπικών φορέων, ενώ νωρίτερα επισκέφτηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Από την Αρχαία Ολυμπία, η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη τόνισε ότι η αποκατάσταση της Ηλείας αποτελεί προτεραιότητα.

Η δε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή έκανε λόγο για αναγέννηση της γεωργίας, που «δεν θα διεκδικεί σπατάλη χρηματοδοτικών πόρων, αλλά τη σωστή διαχείρισή τους».

Επιπλέον, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος ανέφερε ότι η περιοχή συνδυάζει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του πολιτισμού, του αθλητισμού και του τουρισμού, μεταξύ των οποίων απαιτούνται συνέργειες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε ότι θα εποπτεύσει ο ίδιος την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου, καθώς, επίσης, και ότι «δεν θα υποστούμε ποτέ ξανά τέτοια καταστροφή», όπως εκείνη του 2007.

Τέλος ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας τόνισε ότι θα προχωρήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, καθώς επίσης και η ενίσχυση των οδικών, λιμενικών και άλλων υποδομών.

ZENITH