Skip to main content

Παπανδρέου: Με αυτοδυναμία θα πάμε κατά διαόλου

Τι είπε σε συνέντευξή του στην TV100 ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ.

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100 και στη δημοσιογράφο, Μαρία Μουστάκα, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου.

«Με αυτοδυναμία θα πάμε κατά διαόλου. Απαιτούνται ευρύτερες συνεργασίες, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ενώ μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «έγινε μέρος του συστήματος και παρακολούθημα μιας συντηρητικής πολιτικής. Δεν μπορούσα να ακολουθήσω».

Ο κ. Παπανδρέου γι’ ακόμη μια φορά υπερασπίστηκε την κυβερνητική θητεία του. «Περίμενα να ακούσω τις συγνώμες αυτών που διπλασίασαν το έλλειμμα και ευθύνονται για το μνημόνιο», σχολίασε στο ερώτημα εάν είναι διατεθειμένος, έστω και τώρα, να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό. Παραδέχτηκε, όπως και στη χτεσινή ομιλία του στο «Βελλίδειο» ότι έκανε λάθη, αλλά τόνισε ότι επέλεξε να πάρει δύσκολες αποφάσεις, χωρίς να παίξει τη χώρα στα ζάρια.

«Δεν ήθελα να πάρω μέτρα. Πόνεσα κι εγώ για τα μέτρα», τόνισε.

Ο κ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε επίσης την επιλογή του δημοψηφίσματος ως τρόπο λήψης αποφάσεων σε κρίσιμα ζητήματα της χώρας και μάλιστα ζήτησε δημοψήφισμα για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, δημοψήφισμα που θα ενίσχυε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας μας έναντι των εταίρων μας, όπως είπε.

Η συνέντευξη του κ. Παπανδρέου θα μεταδοθεί απόψε στις 11 το βράδυ από την TV100.

ZENITH