Skip to main content

Παπανδρέου: Μεγάλες αλλαγές και ανατροπές το 2010

Ο πρώτος προϋπολογισμός του ΠΑΣΟΚ αποτελεί καθοριστικό βήμα για την ανάταση της οικονομίας και της αξιοπιστίας της χώρας μας, δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρώτος προϋπολογισμός του ΠΑΣΟΚ αποτελεί καθοριστικό βήμα για την ανάταση της οικονομίας και της αξιοπιστίας της χώρας μας, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι το πρώτο βήμα απέναντι σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές τηςπρόσφατης ιστορίας μας. Τώρα δίνουμε μια μάχη ανηφορική. Στηνπρωτόγνωρη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας ζητούμε εθνικήσυστράτευση από κόμματα, κοινωνικούς εταίρους, επιχειρηματίες,εργαζομένους. Δεν ζητούμε αμνησία ή άφεση αμαρτιών», σημείωσε.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως το 2010 θα είναι το έτος των μεγάλων αλλαγών και ανατροπών, ενώ δεν έλειψε να αναφερθεί στα υποτιμητικά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για την Ελλάδα, λέγοντας ότι «μας πληγώνουν κάθε μέρα με τις απαξιωτικές αναφορές. Κάθε υποβάθμιση της οικονομίας κοστίζει πολλά εκατομμύρια ευρώ για τονελληνικό λαό και δεν υπάρχει πολυτέλεια να χαθεί χρόνος».

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε σκληρή κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση τηςΝέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για «εγκληματικές πολιτικές». «ΗΝΔ φυγομάχησε απέναντι στα προβλήματα του τόπου», τόνισε, σημειώνονταςότι η υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας είχε ήδη συντελεστεί.

«Σελιγότερο από δύο μήνες το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει οκτώνομοσχέδια. Δεν καθυστερούμε, έχουμε κάνει μέσα σε δύο μήνεςπερισσότερο έργο απ’ ό,τι έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση σε έξι χρόνια»,τόνισε απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν πως η νέα κυβέρνηση καθυστερεί στη λήψη αποφάσεων.

«Όταν θέλει ο ελληνικός λαός και έχει κυβέρνηση με πολιτική βούληση,αποδεικνύουμε ότι μπορούμε. Όπως αλλάξαμε το 1981, το 1993, το 2000, θατα καταφέρουμε και σήμερα. Θα κάνουμε την κρίση ευκαιρία. Προϋπόθεσηγι΄ αυτό: Οι λύσεις πρέπει να απαντούν στη φύση του προβλήματος. Ταδικά μας τα προβλήματα διαφέρουν από αυτά των άλλων χωρών. Οι χρόνιεςασθένειες οι δικές μας έχουν τις δικές τους αιτίες», υπογράμμισε.

ZENITH