Skip to main content

Παπανδρέου: Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τη διαφθορά

Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε πως αμέσως μετά την εκλογή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με αφορμή την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού, γνωστοποίησε πως αμέσως μετά την εκλογή αρχηγού στη ΝέαΔημοκρατία θα ζητήσει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδροτης Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

«Τις επόμενες μέρες θα καλέσουμε κοινωνικούς εταίρους σε εθνικόδιάλογο, μαζί με τους οποίους θα επεξεργαστούμε τις τομές που έχειανάγκη ο τόπος, γιατί τους θεωρώ πραγματικούς εταίρους στην εθνική αυτήπροσπάθεια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Το επόμενο έτος θα είναι έτος βαθιών τομών και αλλαγών σε πολλούςτομείς της οικονομίας, της κοινωνίας και των θεσμών, θέματα για ταοποία θα ξεκινήσει κοινωνικός διάλογος τις επόμενες ημέρες, τόνισε οπρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

«Η κυβέρνηση έχει σχέδιο και, τιμώντας την εντολή που έλαβε, θα δώσει λύσεις για τη χώρα», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή είναι το πρώτο βήμα.

«Έχουμε την ευθύνη προστασίας του πολίτη. Στο επίκεντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος, οι αξίες, η ιστορία μας και το περιβάλλον. Δεν ζητάμε την ανοχή αλλά τη συμμετοχή, για να βγει η χώρα από την «εντατική». Στηρίζουμε τους ασθενέστερους, παρέχουμε επιπλέον πόρους στην εκπαίδευση και την Παιδεία και κάνουμε το πρώτο βήμα, για να κλείσει ο κύκλος ανασφάλειας που πλήττει τη χώρα... Όπως είχαμε δεσμευτεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στη δήλωσή του με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού ο πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη ρήξεων και ανατροπών, ώστε να αλλάξει ριζικά πορεία η χώρα, και κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια.

«Αναλάβαμε την ευθύνη και δεν ψάχνουμε άλλοθι στην οικονομική κρίση ή τις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης», ξεκαθάρισε.

ZENITH