Skip to main content

Παπανδρέου:«Θα σταματήσουμε τους κερδοσκόπους»

Η Ελλάδα εργάζεται προκειμένου να βάλει σε τάξη τα οικονομικά της, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν προσπαθεί να αποφύγει τα δημοσιονομικά της προβλήματα αποδίδ
H Ελλάδα εργάζεται προκειμένου να βάλει σε τάξη τα οικονομικά της, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν προσπαθεί να αποφύγει τα δημοσιονομικά της προβλήματα αποδίδοντάς τα στους κερδοσκόπους.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε, από τη στιγμή που κάνουμε ό,τι χρειάζεται, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτό έχει τη μεγαλύτερη δυνατή θετική επίδραση και ότι δεν θα υπάρχουν δυνάμεις που θα λειτουργούν εναντίον μας», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε «δεν θα επιτρέψουμε στους κερδοσκόπους να παίξουν παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας».

Επανέλαβε ακόμη πως η επιλογή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παραμένει στο τραπέζι και στέλνοντας μήνυμα στην ΕΕ σημείωσε για άλλη μία φορά πως είναι λάθος να αφεθεί η χώρα να οδηγηθεί στο ΔΝΤ.

Συνάντηση Παπακωνσταντίνου με στελέχη του ΔΝΤ

Η Ελλάδα δεν σκοπεύει να προσφύγει στο ΔΝΤ, σημείωσε κατά τη συνάντηση με στελέχη του ΔΝΤ που είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ωστόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου άφησε ανοιχτό το παραπάνω ενδεχόμενο σε περίπτωση που το κόστος δανεισμού για τη χώρα μας δεν προσεγγίσει τα επίπεδα δανεισμού των υπόλοιπων χωρών της Ευρώπης.

Από την πλευρά του το ΔΝΤ δήλωσε έτοιμο να δώσει χρήματα στην Ελλάδα σε περίπτωση που η Ελλάδα προσφύγει σε αυτό για δανεισμό. Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι το προσεχές διάστημα θα φτάσουν στη χώρα μας 2 νέες ομάδες για να παρέχουν τεχνογνωσία στην ελληνική κυβέρνηση.

ZENITH