Skip to main content

Παπαρήγα: Αποφράδα ημέρα η 1/7 λόγω αύξησης του ΦΠΑ

Αποφράδα ημέρα για το λαό χαρακτήρισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ τη σημερινή, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι το εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων θα μειωθεί κατά 30% από τι
Αποφράδα ημέρα για το λαό χαρακτήρισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τη σημερινή, λόγω της αύξησης του ποσοστού στο ΦΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι το εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων θα μειωθεί κατά 30% από τις ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.

Όπως είπε η κ. Παπαρήγα, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, η νέα αύξηση του ΦΠΑ έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αντιλαϊκών και βάρβαρων, όπως τα χαρακτήρισε, μέτρων, και εκτίμησε ότι το χρέος της χώρας δεν πρόκειται να μειωθεί.

«Δεν αναγνωρίζουμε το μνημόνιο», είπε η γγ του ΚΚΕ και κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι σε συνεργασία με τους εργοδότες καταργούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να εξασφαλίσουν φθηνό εργατικό δυναμικό πριν ακόμα ανακάμψει η οικονομία.

Τόνισε ότι όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ, επιδιώκουν σήμερα την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά διευκρίνισε ότι η ανάκαμψη αυτή θα έχει αποτέλεσμα μόνο όταν πρωταγωνιστής είναι ο λαός, όπως είπε.

Η κ. Παπαρήγα, απαντώντας σε όσους κατηγορούν το ΠΑΜΕ για τη συνεχιζόμενη ένταση στο λιμάνι του Πειραιά, είπε ότι ο τουρισμός της Ελλάδας πέρασε στα χέρια πλοιοκτητών και μεγαλοξενοδόχων και, όπως υπογράμμισε, δεν έχει σχέση με την ευημερία των εργαζομένων. «Τουρισμός, βιομηχανική και αγροτική παραγωγή που δεν συνδέονται με τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων, για μας δεν λέει τίποτα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επέκρινε για άλλη μια φορά τις ηγεσίες των συνδικάτων για τη στάση τους απέναντι στα εργασιακά και το ασφαλιστικό, χαρακτήρισε «παθητική στάση» την απαξίωση των πολιτών στα κόμματα και κάλεσε τους ψηφοφόρους να καταψηφίσουν τον «Καλλικράτη» στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Εξάλλου, σε ερώτηση αν θα απαντήσει στην πρόταση του κ. Τσίπρα για τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή, είπε ότι είναι κάτι αυτονόητο και ότι στο παρελθόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης συνεργάστηκαν πολλές φορές πάνω σ΄αυτό το θέμα. «Να απαντήσουμε στο αυτονόητο; Εμείς μάρκετινγκ δεν κάνουμε», δήλωσε.

Η κ. Παπαρήγα το πρωί συναντήθηκε με εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στη Μενεμένη. Στις 6 το απόγευμα θα συναντηθεί με εργαζόμενους στο Πνευματικό Κέντρο Σταυρούπολης και στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη.

ZENITH