Skip to main content

Παπαρήγα:«Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ αλλά και αυτοκριτική...»

Εντοπίζει προβλήματα στη λειτουργία του κόμματός της και καλεί σε νέα ανάγνωση και βαθύτερη μελέτη της Πολιτικής Απόφασης του 18ου Συνεδρίου, που καθορίζει «τι πρέπει να γίνει και πώς».
Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, με μακροσκελές άρθρο της στον «Ριζοσπάστη», ενώ εντοπίζει προβλήματα στη λειτουργία του κόμματός της και καλεί σε νέα ανάγνωση και βαθύτερη μελέτη της Πολιτικής Απόφασης του 18ου Συνεδρίου, που καθορίζει «τι πρέπει να γίνει και πώς».

Ειδικότερα, καταγγέλει ότι «στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ο στόχος να τσακίσει κυριολεκτικά το εργατικό, το λαϊκό κίνημα με το καρότο και το μαστίγιο, εναλλάξ με την εξαγορά και τη χειραγώγηση, με το εμπόριο φόβου και ελπίδων». Η ΓΓ του ΚΚΕ κάνει ιστορική αναδρομή του τρόπου με τον οποίο κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ από το 1981, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να υποτιμηθεί η ικανότητα της σοσιαλδημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική περίπτωση, να χειραγωγεί το εργατικό και γενικότερο λαϊκό κίνημα, να αλλοιώνει και να ενσωματώνει τη λαϊκή διαμαρτυρία, να τσακίζει το κίνημα με το καρότο και το μαστίγιο μαζί».

Προσθέτει, δε, ότι «το ΠΑΣΟΚ κατάφερε για μια σειρά λόγους, εν μέρει και από δική μας ευθύνη, στη 10ετία του 80, να επιβάλει ως μέτρο σύγκρισης της πολιτικής του την άμιλλα με τη ΝΔ, με το δεξιό παρελθόν, παραμερίζοντας συνειδητά τις σύγχρονες, πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, τις εγχώριες δυνατότητες ανάπτυξης προς όφελος του λαού, έτσι ώστε να μένει σχετικά στο απυρόβλητο το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα».


ZENITH