Skip to main content

Παπούλιας: Πολιτική βούληση να δημιουργηθεί μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε η υποβολή συγχαρητηρίων στον Κάρολο Παπούλια για την επανεκλογή του από εκπροσώπους της πολιτικής, θρησκευτικής, δικαστικής, στρατιωτικής και πνευματικής ηγεσίας στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό. Θα συμπαρασύρει η Ελλάδα όλη την Ευρώπη», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος δέχθηκε χθες  συγχαρητήρια για την επανεκλογή του από εκπροσώπους της πολιτικής, θρησκευτικής, δικαστικής, στρατιωτικής και πνευματικής ηγεσίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει πολιτική βούληση να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας. Υποστήριξε μάλιστα πως τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν συμφέρον να στηρίξουν τη χώρα μας, καθώς όπως τόνισε «δεν είναι υπόθεση της Ελλάδας, αλλά ευρωπαϊκή υπόθεση».

Ο κ. Παπούλιας απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα εάν πιστεύει πως θα μείνουμε στην ΕΕ ή θα πάμε στο ΔΝΤ. «Με βάζετε να πέσω στα βαθιά. Ξέρω κολύμπι, αλλά δεν θέλω να κολυμπήσω».

Αναφερόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι έχει κι εκείνη τα προβλήματά της. «Θέλει να έχει κάτι που θα την ευνοήσει στις κρίσιμες εκλογές που έχει μπροστά της».

Τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα δεν μπόρεσε να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τα συγχαρητήριά τους υπέβαλαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, οι τέως Πρόεδροι της Δημοκρατίας, Χρήστος Σαρτζετάκης και Κωστής Στεφανόπουλος, οι πρώην πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Ιωάννης Γρίβας, υπουργοί της κυβέρνησης, βουλευτές, επικεφαλής ξένων αποστολών στην Αθήνα, εκπρόσωποι της στρατιωτικής και της εκκλησιαστικής ηγεσίας κά.

ZENITH