Skip to main content

Παπούτσι εκτόξευσε φοιτητής κατά του Ντομινίκ Στρος-Καν

Ο φοιτητής εκτόξευσε το αντικείμενο κατά του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη διάρκεια ομιλίας του στο πανεπιστήμιο Bilgi της Κωνσταντινούπολης.
Ένα παπούτσι εκσφενδόνισε φοιτητής κατά του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε φοιτητές του πανεπιστημίου Bilgi στην Κωνσταντινούπολη, όπου βρίσκεται για τις ετήσιες γενικές συνελεύσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο φοιτητής κατέβηκε τρέχοντας τα έδρανα φωνάζοντας «ΔΝΤ, έξω από την Τουρκία» προς τον Ντομινίκ Στρος-Καν που ολοκλήρωνε εκείνη την ώρα την παρέμβασή του, πατώντας του το παπούτσι. Το αντικείμενο δε βρήκε το στόχο του και το προσωπικό ασφαλείας μετέφερε το δράστη έξω από το αμφιθέατρο του πανεπιστημίου.

Ο φοιτητής συνοδευόταν από μια ομάδα συμφοιτητών του που προσπάθησαν να ξεδιπλώσουν ένα πανό φωνάζοντας συνθήματα με τα οποία κατάγγελλαν «συμπαιγνία» ανάμεσα στο ΔΝΤ και το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαπραγματεύεται εδώ και έναν χρόνο νέο δάνειο με το ΔΝΤ, το οποίο πρόκειται να αντικαταστήσει προηγούμενο δάνειο που χορηγήθηκε το 2005 και το οποίο επέτρεψε στην Τουρκία να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση κατά την κρίση του 2001.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του ιδιωτικού πανεπιστημίου Bilgi, τον Χαλίλ Γκιουβέν, πρόκειται για μια φυσιολογική διαμαρτυρία , προερχόμενη από έναν φοιτητή δημόσιου πανεπιστημίου.

ZENITH