Skip to main content

Παραβίασαν τους κανόνες γερμανικές τράπεζες

Τη Γερμανία και τις τράπεζές της κατηγορούν οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές λίγα 24ωρα μετά τα τεστ αντοχής, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γγ για την Εποπτεία των Ευρωπαϊκών Τραπεζών
Τη Γερμανία και τις τράπεζές της κατηγορούν οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές λίγα 24ωρα μετά τα τεστ αντοχής. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Επιτροπής για την Εποπτεία των Ευρωπαϊκών Τραπεζών (CEBS), Arnoud Vossen οι γερμανικές τράπεζες δεν τήρησαν τη συμφωνία για τη δημοσιοποίηση αναλυτικών στοιχείων για τα κρατικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους.

«Συμφωνήσαμε για την πραγματοποίηση των εν λόγω γνωστοποιήσεων», δήλωσε ο κ. Vossen στους σε συνέντευξή του στους Financial Times. Είναι ένα από τα θέματα που θα εξετάσουμε και πρέπει να μιλήσουμε με τις γερμανικές αρχές, τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Έξι από τις δεκατέσσερις γερμανικές τράπεζες που έλαβαν μέρος στα τεστ – οι Deutsche Bank, Postbank, Hypo Real Estate, DZ, WGZ και Landesbank Berlin – δεν δημοσιοποίησαν τις πλήρεις λεπτομέρειες όσον αφορά στα κρατικά ομόλογα που διατηρούν, αν και η Postbank έδωσε χθες κάποια στοιχεία.

Αξιωματούχοι των γερμανικών ρυθμιστικών αρχών, της Bafin και της Bundesbank ανέφεραν στους FT ότι οι νόμοι της χώρας δεν τους επιτρέπουν να αναγκάσουν τις τράπεζες να δώσουν στη δημοσιότητα τα εν λόγω αναλυτικά στοιχεία. Σε περίπτωση πάντως μη συμμόρφωση των γερμανικών τραπεζών, θα μεγαλώσει η καχυποψία των επενδυτών και θα τεθεί σε κίνδυνο η συνολική αξιοπιστία των τεστ κοπώσεως.

ZENITH