Skip to main content

Παράδειγμα προς αποφυγή η ελληνική κρίση για τη Βουλγαρία

Σε αύξηση του ΦΠΑ ενδέχεται να προχωρήσει η Βουλγαρική Κυβέρνηση σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, καθώς, όπως είπε, δεν θα επιτρέψω στη χώρα να εισέλθει σε μια κατάσταση όπως της Ελλάδας.
Στις 5 Μαΐου θα ξεκαθαριστεί εάν, τελικά, η βουλγαρική κυβέρνηση προχωρήσει σε αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ. «Από την πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης κατέστησα σαφές ότι, εάν τα μέτρα δεν έχουν αποτελέσματα, τότε ο ΦΠΑ θα αυξηθεί. Δεν θα επιτρέψω στη χώρα να εισέλθει σε μια κατάσταση όπως της Ελλάδας ή άλλων παρόμοιων χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Ο κ. Μπορίσοφ πρόσθεσε πως πολλά από τα μέτρα που προτάθηκαν και υιοθετήθηκαν από τους κοινωνικούς εταίρους -για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης- θα μπορούσαν να εφαρμοστούν από το 2011. Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της Ένωσης Δημοκρατικών Δυνάμεων (UDF), Μάρτιν Ντιμιτρόφ, κάλεσε τον πρωθυπουργό να δεσμευθεί, ενώπιον του βουλγαρικού κοινοβουλίου, ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή του ΦΠΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της αύξησης του ΦΠΑ, «τότε είναι η στιγμή να σημάνουμε συναγερμό».

ZENITH