Skip to main content

Παραδόθηκε ο δράστης στη Γερμανική Σχολή

Έληξε η υπόθεση ομηρίας στην Γερμανική Σχολή πίσω από το Πράκτικερ. Στις αρχές παραδόθηκε ο δράστης.
Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο δράστης ο οποίος βρισκόταν στη Γερμανική Σχολή της Θεσσαλονίκης και απειλούσε να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίο ισχυριζόταν ότι κατείχε.

O δράστης εισέβαλε στις 12.30 το μεσημέρι στη Σχολή και με την απειλή όπλου κράτησε τρία άτομα ομήρους. Πρόκειται για το διευθυντή της Σχολής, τον υπεύθυνο Οικονομικών κι έναν καθηγητή, τους οποίους άφησε 40 λεπτά αργότερα ελεύθερους. Κανείς από τους μαθητές δεν διέτρεξε κίνδυνο, αφού το κτίριο εκκενώθηκε αμέσως.

Ο δράστης είναι αυτός που τον Μάιο του 2006είχε πιάσει πάλι όμηρο τον διευθυντή της σχολής, καθώς είχε διαφορές με τογερμανικό κράτος.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται ακόμη περιμετρικά της σχολής.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη περίπτωση ο εν λόγω δράστηςκαταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 11 ετών και έξι μηνών, γιατί στις 16Μαΐου 2006 είχε εισβάλει στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης κρατώντας έναχαρτοφύλακα, ο οποίος, όπως υποστήριζε, περιείχε εκρηκτικά, απήγαγε τον Γερμανό καθηγητή Γιόκαχιμ Φίγκεντιν και ζητούσε λύτρα 5.000.000 ευρώ,προκειμένου να τον απελευθερώσει, επειδή, όπως έλεγε, είχε «διαφορές μετο γερμανικό κράτος».

Τελικά, ο 42χρονος απαγωγέας, νιώθοντας τον κλοιό της αστυνομίας νασφίγγει γύρω του, αποφάσισε να απελευθερώσει τον διευθυντή τηςΓερμανικής Σχολής περίπου στις 7.00 το βράδυ, στην οδό Θερμαϊκού στοΩραιόκαστρο. Όπως είχε γίνει τότε γνωστό, ο Γερμανός καθηγητής είχε πειστους αστυνομικούς πως ο 52χρονος δεν τον πείραξε, παρά μόνοδιαμαρτυρόταν ότι γερμανικές τράπεζες τον είχαν καταστρέψει οικονομικά.

ZENITH