Skip to main content

Παραιτήθηκαν Λυσαρίδου και Γράψας από το ΚΘΒΕ

Την παραίτησή τους υπέβαλαν σήμερα στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη η Μένη Λυσαρίδου, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και ο Φίλιππος Γράψας, αντι

Την παραίτησή τους υπέβαλαν σήμερα στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη η Μένη Λυσαρίδου, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και ο Φίλιππος Γράψας, αντιπρόεδρος.

«Ενόψει του γεγονότος, ότι παρήλθε χρονικό διάστημα δύο μηνών χωρίς να έχω κάποια επικοινωνία ή ενημέρωση, υποβάλλω με την παρούσα την οριστική και αμετάκλητη παραίτησή μου από την θέση της Προέδρου του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ και από σήμερα παύω να ασκώ τα αντίστοιχα καθήκοντα» σημειώνει η κ. Λυσαρίδου στην επιστολή της.

Ο κ. Γράψας σε ανάλογη επιστολή του σημειώνει ότι παραιτείται καθώς «υπό τις παρούσες συνθήκες δεν δύναμαι πλέον να ασκώ τα καθήκοντά μου».

Δέχτηκα αυτή τη θέση, από αγάπη και ανιδιοτέλεια, θεωρώντας ότι μπορώ να βοηθήσω το Κ.Θ.Β.Ε. στο υψηλό καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό του έργο, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του και την προσφορά του. Το Κ.Θ.Β.Ε. όμως, χρειάζεται την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας, που καθώς αντιλαμβάνομαι, δεν την έχει. Αντιθέτως, πιστεύω ότι τον τελευταίο καιρό συστηματικά απαξιώνεται από την Πολιτεία. Από τη στιγμή λοιπόν που ήρθα να βοηθήσω και για λόγους ανεξάρτητους από μένα αδυνατώ να το πράξω, είναι περιττό να διατηρώ μια θέση χωρίς λόγο. Πολύ περισσότερο, όταν στις αγωνιώδεις ερωτήσεις των οικονομικά δοκιμαζόμενων εργαζόμενων του Κ.Θ.Β.Ε., για το δικό τους μέλλον και του Θεάτρου,  δεν έχω απαντήσεις. Κατόπιν τούτου, από σήμερα παύω να ασκώ τα καθήκοντά μου» σημειώνει ο κ. Γράψας.

ZENITH