Skip to main content

Παραιτήθηκε λόγω έλλειψης προσωπικού

Ο επικεφαλής των δυνάμεων εξουδετέρωσης ναρκών στον Βρετανικό στρατό συνταγματάρχης παραιτήθηκε και θα αποχωρήσει από τη θέση του τον επόμενο Ιανουάριο.
Ο επικεφαλής των δυνάμεων εξουδετέρωσης ναρκών στον Βρετανικό στρατό συνταγματάρχης Μπομπ Σέντον παραιτήθηκε και θα αποχωρήσει από τη θέση του τον επόμενο Ιανουάριο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αμύνης.

«Επιβεβαιώνουμε πως ο νυν επικεφαλής των πυροτεχνουργών έχει παραιτηθεί και θα εγκαταλείψει τη θέση και τον στρατό τον ερχόμενο Ιανουάριο. Ο στρατός παραμένει προσηλωμένος στην προσπάθεια για εξουδετέρωση των εκρηκτικών μηχανισμών, η οποία αποτελεί την πρώτιστη προτεραιότητα στο Αφγανιστάν», αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Όπως πιθανολογεί η εφημερίδα Σαν, ο Σέντον παραιτείται εξαιτίας της ανησυχίας για την έλλειψη εκπαιδευμένου προσωπικού στην εξουδετέρωση ναρκών, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

«Είμαι πολύ ανήσυχος για τις πιέσεις που αντιμετωπίζουμε στο Αφγανιστάν», δηλώνει ο Σέντον σε ντοκιμαντέρ του BBC, δηλώσεις που αναπαράγει και η Σαν.

«Έχουμε επεκτείνει την εκπαίδευση και την επιλογή μας, όμως θα απαιτηθεί πολύς χρόνος έως ότου αυτά τα μέτρα αποδώσουν. Οι υπάρχουσες δυνάμεις πρόκειται να βρεθούν υπό μεγάλη πίεση», δήλωσε ο ίδιος.

Η νέα κυβέρνηση Συντηρητικών/Φιλελευθέρων Δημοκρατών έχει τονίσει πως πρώτιστη προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της θα είναι η στρατηγική στο Αφγανιστάν, όπου η Βρετανία διατηρεί εκστρατευτικό σώμα 9,500 ανδρών.

ZENITH