Skip to main content

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους αποφάσισαν να παραμείνουν οι αγρότες 12 μπλόκων από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, κατά τη σύσκεψή τους το μεσημέρι στον Τύρναβο. Κλειστός για τα φορτηγά ο Προμαχώνας.
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους αποφάσισαν να παραμείνουν οι αγρότες 12 μπλόκων από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, κατά τη σύσκεψή τους το μεσημέρι στον Τύρναβο.

Οι παραγωγοί, αφού εκτίμησαν τη μέχρι τώρα πορεία του αγώνα, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ανακοινώνοντας λαγωνικά θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι «να αλλάξει η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης».

Γενικότερα, σε τελωνεία και σε οδικούς κόμβους στη Βόρεια Ελλάδα παραμένουν τα τρακτέρ, χωρίς να διακόπτουν την κυκλοφορία των οχημάτων, με εξαίρεση τον Προμαχώνα, όπου οι αγρότες έκλεισαν και πάλι μετά τις 6 το απόγευμα τη μεθοριακή διάβαση, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων Αλιστράτης,Γιώργο Κασάπογλου, επιτρεπτή θα είναι η διέλευση από και προς τηΒουλγαρία για τα ΙΧ.

Συγκεκριμένα, τρακτέρ παραμένουν στα «Πράσινα Φανάρια», στα διόδια Μαλγάρων και στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, στο 23ο χιλιόμετρο του δρόμου Κοζάνης-Λάρισας και στο 40ο χιλιόμετρο του δρόμου Φλώρινας - Κοζάνης. Επίσης συγκεντρωμένα τρακτέρ, εξάλλου, βρίσκονται στα τελωνεία Δοιράνης και Ευζώνων, στους κόμβους Μελισσίου και Παραλίμνης Πέλας, στο Βαρικό Πιερίας καθώς επίσης στις Καλύβες, την Ορμύλια, την Τρίγλια και τη Γαλάτιστα Χαλκιδικής. Εξάλλου, αγρότες από το νομό Γρεβενών απέσυραν σήμερα τα τρακτέρ από τον κόμβο της Εγνατίας οδού.

Στη Θεσσαλία κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στη Νίκαια Λάρισας και στις Μικροθήβες Μαγνησίας, καθώς επίσης και ο δρόμος Λάρισας - Κοζάνης, στο 17ο χιλιόμετρο.

Κρίσιμη συνάντηση και αύριο

Κρίσιμη είναι η αυριανή συνάντηση των αγροτών από Προμαχώνα και Νίκαια που θα πραγματοποιηθεί στο μπλόκο της Νίκαιας.

Σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων Σερρών, Γιώργο Κασάπογλου, εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων που παραμένουν στα μπλόκα θα βρεθούν το μεσημέρι στη Νίκαια και από εκεί θα επιδιώξουν να συναντήσουν την Τρίτη την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.

Οι αγρότες αναμένεται να ζητήσουν συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την Τρίτη.

ZENITH